ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα πει στον πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο…

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης

Να ανοίξει τα χαρτιά της, κάλεσε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, λίγες ώρες πριν περάσει σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, για να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο.
tsiprastheodorakis

«Η κυβέρνηση έχει βγάλει μία γενική ανακοίνωση που λέει ‘ένα πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα’», είπε(ΑΝΤ1), καλώντας την να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί των αλλαγών που σχεδιάζει.

Ο επικεφαλής τουΠοταμιού πάντως, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε το πλαφόν 3% γιατην είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, καθώς δεν μπορεί αυτή να γεμίσει με μικράκινήματα διαμαρτυρίας του 1%. Ζήτησε ακόμα να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειεςγια να μειωθεί και η επιρροή των καναλιών στην πολιτική ζωή, αφού «αν κάποιοςαποκλειστεί από τα κανάλια στην Ά ή στη ΄Β Αθήνας, δεν θα βγει ποτέ βουλευτής»,όπως είπε.

Χαρακτηρίζοντας παράλογοτο μπόνους των 50 εδρών, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρηθεί, ζητώνταςόμως το πρώτο κόμμα να έχει ένα ‘ελαφρύ προβάδισμα’. Στην πραγματικότητα,επανέφερε την πρόταση του Ποταμιού για κάθε 2% το πρώτο κόμμα να παίρνει μίαέδρα, εγκαθιδρύοντας στην πραγματικότητα μία αναλογικότητα του μπόνους, πουδίνει ένα σαφές προβάδισμα, έναντι των άλλων κομμάτων, χωρίς όμως να το κάνειαπόλυτα κυρίαρχο. Τέλος, επανέφερε ως αναγκαιότητα το θέμα της ψήφου τωνομογενών.

«Στην πολιτική δεν υπάρχει το μια σου καιμια μου ή το "έχω απωθημένα”. Πρέπει κάποια στιγμή να βρούμε το θάρρος καιτη δύναμη να κάνουμε τα πράγματα σωστά, ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά», είπε,δείχνοντας τις προθέσεις του για το μέλλον, αλλά και τονίζοντας την καχυποψίατου απέναντι στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά είπε:"Ας κάνουμε ένα καλύτερο εκλογικό νόμο"», είπε, υποστηρίζοντας ότιθέλει να στρέψει εκεί την κουβέντα, για να "φύγουμε" από τα σημερινά, καθημερινά προβλήματα…

Αποκαλύπτοντας την στάση που θα κρατήσει στοσημερινό ραντεβού με τον πρωθυπουργό, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι θατου ζητήσει να πει ξεκάθαρα τι προτείνει, προεκιμένου να ακούσει και εκείνοςένα ξεκάθαρο ‘ναι’ ή ένα ξεκάθαρο ‘όχι’ από το Ποτάμι. «Ας αφήσουμε ταπαιγνίδια και ας πούμε στα κόμματα να αποκαλύψουν τις θέσεις τους», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.