ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aφορμή όσα είπε στην ΚΟ του Ποταμιού ο Θεοδωράκης...

Στο ναδίρ -ξανά- οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ με Ποτάμι

Μπορεί η Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις να βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αποτύπωση του πορίσματός της και τα μέλη της να αισιοδοξούν για την πορεία των πραγμάτων στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι σχέσεις των δυνάμεων που τη συγκρότησαν όμως, βρίσκονται στο ναδίρ.
fofitheodorakis

Αφορμή για τη νέα σκληρή κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού,στάθηκε η ομιλία του επικεφαλής του τελευταίου Σταύρου Θεοδωράκη, χθες, στην ΚΟτου κόμματός του. Απαντώντας στα όσα υποστήριξε περί εκλογικού νόμου που θα οδηγήσεισε σούπερ ενισχυμένη λίγο μετά, λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα έχειμεσολαβήσει, όπως έγινε με τον νόμο Τσοχατζόπουλου το 1989, η ΧαριλάουΤρικούπη, κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη να κρατήσει τις υποδείξεις για το κόμματου και για τους βουλευτές του, ενώ πραγματικά σκληρή ήταν η απάντησή της σεόσα είπε για την Κεντροαριστερά, ζητώντας εκλογή αρχηγού από τη βάση, χωρίς ναέχει μεσολαβήσει συνδιάσκεψη ή συνέδριο και χωρίς να δέχεται τη συνομοσπονδίακομμάτων που προτείνει η Φώφη Γεννηματά. «Κρατάμε για σήμερα ότι αποδέχεται τηνπρότασή μας για εκλογή του επικεφαλής της νέας Παράταξης από τον λαό», απάντησεη Χαριλάου Τρικούπη θυμίζοντας ότι πρόκειται για πρόταση του ΠΑΣΟΚ και δη της προέδρουτου. Σημειώνοντας ακόμα ότι ο ενιαίος φορέας είναι κοινός, πλην όμως τελικόςστόχος όλων, στο ΠΑΣΟΚ επέμειναν ότι τα μεταβατικά βήματα δεν πρέπει να είναιμετέωρα. Αντίθετα απαιτούν συνεννόηση, καθαρές απόψεις και συνδιαμόρφωση μετάαπό συζήτηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Ανοίκεια στο ΠΑΣΟΚ θεώρησαν και την επίθεση του ΣταύρουΘεοδωράκη στην Φώφη Γεννηματά με αφορμή παλιότερη δήλωσή της ότι «όπως το 1990επί Μητσοτάκη, έτσι και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα αντισταθούμε στοξεπούλημα των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες κερδοσκόπους». Ο επικεφαλήςτου Ποταμιού, υποστήριξε ότι οι προοδευτικοί του σήμερα «ντρέπονται και δενυπερηφανεύονται για τα όσα έκαναν οι Κολλάδες το 1990», προκαλώντας την μήνιν τηςΧαριλάου Τρικούπη, που τον αποκάλεσε ‘συνήγορο θέσεων της Δεξιάς’, εκτός ανυποστηρίζει ότι οι αστικές συγκοινωνίες που σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπηςείναι δημόσιες ή δημοτικές, στην Αθήνα πρέπει να δοθούν σε ‘κερδοσκοπικάσυμφέροντα’. Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, στο ΠΑΣΟΚ κάλεσαν τον ΣταύροΘεοδωράκη να αφήσει τις διαστρεβλώσεις για τα ‘παπαγαλάκια’ της ΝΔ, θυμίζοντάςτου με νόημα πως το ‘νέο’ που επικαλείται, δεν έρχεται με τον λαϊκισμό…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.