ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τη δίωξή τους ή όχι

Στο Συμβούλιο Εφετών η τελική κρίση για τους έξι εμπειρογνωμόνες του ΤΑΙΠΕΔ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα του ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη, για τις τρεις δικογραφίες του ΤΑΙΠΕΔ, με τις δύο από αυτές (με κατηγορουμένους τρία μέλη της προηγούμενης Διοίκησης) να οδεύουν προς το αρχείο, και την τρίτη που αφορά τους έξι εμπειρογνώμονες του Ταμείου να αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το αν θα παραπεμφθούν ή όχι οι κατηγορούμενοι.

Οι δικογραφίες σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αφορούν την παρακράτηση τόκων από την μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ και τις πωλήσεις των 28 ακινήτων του Δημοσίου. Ο ανακριτής Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης, απέστειλε ήδη τυπικές κλήσεις σε απολογία στα εμπλεκόμενα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου - ενέργεια που ουσιαστικά εκκινεί την διαδικασία αρχειοθέτησής τους, εφόσον δώσει την έγκριση του το Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Σαργιώτης κρίνει πως από τα στοιχεία των δικογραφιών για τα τρία πρώην μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης που τους είχε αποδοθεί μετά από ποινική δίωξη που είχαν ασκήσει οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Η πρώτη δικογραφία από τις δύο που οδηγούνται στο αρχείο, καταλόγιζε στους υπευθύνους του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν πίστωσαν στον ειδικό λογαριασμό, μετά την μεταβίβαση των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατείχε το Δημόσιο, τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου, οι οποίοι φέρεται να ανέρχονται σε ποσό άνω των 480 χιλιάδων ευρώ. Η δεύτερη δικογραφία αφορά την μη απόδοση τόκων στον ειδικό λογαριασμό, ποσών περίπου 100 χιλιάδων ευρώ από την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Ο ανακριτής που χειρίζεται τις δύο υποθέσεις, φαίνεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της υπεξαίρεσης, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους. Τα χρήματα φαίνεται να παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.

Ο Σαργιώτης αποστέλλει για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών, και την δικογραφία που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας με κατηγορούμενους τα έξι πρώην μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, στους οποίους καταλογίζεται πως υπέβαλαν μη επωφελείς προτάσεις αξιοποίησης των 28 ακινήτων με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το Δημόσιο. Για την υπόθεση αυτή απολογήθηκαν στις αρχές Ιουνίου οι έξι κατηγορούμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Η τέταρτη δικογραφία σε βάρος των πρώην μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που αφορά την μη απόδοση τόκων περίπου 360 χιλιάδων ευρώ από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall), εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.