ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αθλιότητα τα περί αδειάσματος μου από το Μαξίμου»

Θ.Δρίτσας: Σεβόμαστε την Κίνα-Δεν υπήρχε λόγος για αυτή την αναταραχή

«Αγυρτεία και αθλιότητα» χαρακτήρισε- μιλώντας στη Βουλή- ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Δρίτσας, δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται, όπως είπε, σε «άδειασμα Δρίτσα από το Μέγαρο Μαξίμου», και επανέλαβε ότι είναι συνήθης η επεξεργασία των νομοθετημάτων από την γραμματεία της κυβέρνησης.
dritsas

Ο κ. Δρίτσας, κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να «αντισταθούν» όπως είπε, και να μην αφήσουν το μιντιακό σύστημα ή όποιον άλλον να καθορίσουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και «να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα κλίμα απογοήτευσης και τους πολίτες στην ανάπτυξη των πιο αντιδραστικών κατευθύνσεων. Η Ευρώπη προχωρεί σε μια τέτοια κατεύθυνση και η Ελλάδα δοκιμάζεται» συμπλήρωσε.

«Σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο, μια εταιρεία έχει κρατική υπόσταση και τη φίλη χώρα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Εξαντλήσαμε την προσπάθεια και όλη την καλή πίστη για την άρση κάθε επιφύλαξης για να μη μείνει η παραμικρή υποψία, ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τις συμφωνίες που κάνει», σημείωσε ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στις νομοτεχνικές βελτιώσεις τις οποίες κατέθεσε μετά την επανάληψη της συνεδρίασης.

«Γεννήθηκε μείζον θέμα χωρίς λόγο», είπε και προσέθεσε ότι δεν υπήρχε λόγος για όλη αυτή την αναταραχή, ενώ επανέλαβε ότι οι αλλαγές που έγιναν δεν αποτελούν σε οποιαδήποτε περίπτωση παραβίαση των συμφωνημένων.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο παραχωρησιούχος έχει αποδεχτεί νομικές συμβουλές "υπερβολικής κάλυψης"», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έσπευσε να αξιοποιήσει το θέμα που δημιουργήθηκε για να αναδείξει τη δήθεν αναξιοπιστία της κυβέρνησης

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι επρόκειτο για παρεμβάσεις οι οποίες συνέτειναν στην καλή νομοθέτηση και εξυπηρετούν και τις δυο πλευρές και αποφεύγονται μελλοντικές τριβές που θα μπορούσαν όπως είπε να εμποδίσουν την αναπτυξιακή προοπτική. «Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις μπορούν πραγματικά να βελτιωθούν, να δοκιμαστούν και στην πράξη και να αξιολογηθούν», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στις διαφοροποιήσεις που έχει η σημερινή συμφωνία από τη σύμβαση που είχε διαμορφωθεί κατά το παρελθόν από την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων την εξαίρεση αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων που βρίσκονται μέσα στη λιμενική ζώνη, και στην παραχώρηση της ακτογραμμής των "Λιπασμάτων" στον Δήμο Δραπετσώνας «μετά από αγώνες 20 ετών», όπως ανέφερε.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε επίσης την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων δημοσίου συμφέροντος τις οποίες ασκούσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς στη Δημοσία Αρχή Λιμένων (ΔΑΛ), «απόφαση η οποία απετέλεσε την αιτία να μας ασκηθεί κριτική ότι είμαστε κρατιστές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στις μετατάξεις, που το νομοσχέδιο καθιστά δικαιούχους όσους εργάζονται αυτή τη στιγμή στον ΟΛΠ, είπε ότι αν μεταχθούν δεν διατηρούν την προσωπική διαφορά, αλλά θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο «Με τη σύμβαση αυτή γίνεται μια τομή, πρόκειται για σημαντική μετάβαση και λάβαμε πρόνοιες ικανές να εξασφαλίσουν την παραγωγική πορεία με κοινωνική ασφάλεια και κοινωνική βεβαιότητα» κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.