ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Εκλογικός νόμος

Τι είπαν Τσίπρας – Κουτσούμπας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook βίντεο από τη συνάντηση και τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

«Ο λαός μας στενάζει στα γκισέ της εφορίας, ειδικά αυτή την περίοδο. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, για αυτά θα έπρεπε να συζητάμε και δευτερευόντως για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα» είπε ο κ. Κουτσούμπας στον κ. Τσίπρα.

«Και για αυτά θα συζητήσουμε» απάντησε ο πρωθυπουργός. «Αλλά υπάρχει μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα αλλά όλα αυτά απαιτούν και διάλογο χωρίς αιφνιδιασμούς αλλά και συναινέσεις, όπου μπορούν να υπάρξουν» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα
«Εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη, άδολη -βάλετε εσείς όλους τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς- χωρίς μπόνους, χωρίς πλαφόν και βέβαια χωρίς άλλα ζητήματα, τα οποία θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση. Φυσικά δεν μπορώ να πω ότι υπήρξε συμφωνία σ’ αυτά τα ζητήματα, ξέρετε τη θέση του ΚΚΕ. Ο κ. πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή ακούει τις απόψεις των κομμάτων, δεν έχει -μου έδωσε την εντύπωση- καταλήξει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένες θέσεις για όλα αυτά τα προβλήματα», σημείωσε εξερχόμενος του Μαξίμου ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ταυτόχρονα αυτό που έθεσα ως ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, τα απασχολούν πάρα πολλά προβλήματα. Ο κόσμος στενάζει στους πάγκους της εφορίας, φορολογικές δηλώσεις, ΕΝΦΙΑ, μια σειρά χαράτσια πληρώνει και βέβαια με ένα εισόδημα, με συντάξεις, που έχουν μειωθεί δραστικά, ενώ αναμένονται και νέα προαπαιτούμενα για την επόμενη αξιολόγηση, από φθινόπωρο. Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση, που θα δυσκολεύει την ίδια την πάλη των εργαζομένων και βεβαίως έχει ανοίξει το θέμα των ομαδικών απολύσεων κλπ. Και αυτά τα ζητήματα τα θέσαμε στον πρωθυπουργό, γιατί τα θεωρούμε μείζονα ζητήματα και σε σχέση με τον οποιοδήποτε εκλογικό νόμο και σε σχέση με την οποιαδήποτε συνταγματική αναθεώρηση ή τις σκέψεις που έχει αυτή τη στιγμή, ως προτάσεις, που δεν τις έχει καταλήξει ακόμα», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.