ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες ενόψει αποφάσεων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ για Συνταγματική Αναθεώρηση και … «Παραιτηθείτε»

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, επισκέπτεται σήμερα και αύριο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, λίγες εβδομάδες προτού οι δυνάμεις που τοποθετούνται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κληθούν να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν στο εξής.
fofi

Σταθμός στην όλη πορεία θεωρείται η κατάθεση του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, που αναμένεται να γίνει στις 3-4Ιουλίου, θέτοντας προ των ευθυνών τους τόσο τις δυνάμεις της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης όσο και του Ποταμιού και των Κινήσεων του χώρου, μπροστά στηναναγκαιότητα συμπόρευσης.

Στην περιοδεία της, πρώτος σταθμός της οποίας είναι μόνοη Ανατολική Μακεδονία –Θράκη, η Φώφη Γεννηματά θα έχει την ευκαιρία ναεπισκεφθεί τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και σημαντικές δομές Υγείας, Παιδείαςκαι Εμπορίου κάθε περιοχής, καθώς και να συζητήσει με στελέχη της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης και άλλους πολίτες. Η ίδια αναμένεται να επιχειρήσει να αναδείξει τιςανεπάρκειες της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προτείνοντας ως μόνηεναλλακτική την επιτυχή ανασυγκρότηση του χώρου που κινείται μεταξύΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή τουτόπου. Από τον λόγο της προφανώς δεν θα λείψουν θέματα επικαιρότητας, από τηνσυζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο, ως την αυριανήδιαδήλωση που διοργανώνει στο Σύνταγμα το κίνημα «Παραιτηθείτε».

«Ο στόχος των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι ησύνθεση και η ομόνοια, προκειμένου να βγει από τα προβλήματα», είπε χθεςερωτηθείς για το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος και της αλλαγής τουεκλογικού νόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, θυμίζοντας ότιη Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά έχουν καταθέσει προτάσεις καιγια τα δύο. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση, εφόσον έχει την πρόθεση να προχωρήσειστια αναγκαίες αλλαγές, να ανοίξει τη συζήτηση και να ακούσει τις προτάσεις τωνυπολοίπων κομμάτων, δηλώνοντας την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ναμπει σε αυτή την κουβέντα.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την πλευρά της, ηΑναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, καλώντας την ναδώσει απαντήσεις για τα 86 δις ευρώ μέτρα που έφερε, για το ΕΚΑΣ που καταργεί,για τον ΕΝΦΙΑ ως το 2031, για τα δάνεια και την πρώτη κατοικία που μένειαπροστάτευτη, για τον κόφτη, για την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας της χώραςεπί 99 έτη κ.ο.κ. Ερωτηθείσα για τη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε», ηίδια θύμισε ότι η διαμαρτυρία των πολιτών είναι ‘αυτονόητο δικαίωμα’ τωνΕλλήνων πολιτών, καταφερόμενη κατά των εκπροσώπων της «υποτιθέμενης ‘πρώτη φοράΑριστερά’ κυβέρνησης», όπως είπε, που το αποκαλούν είτε αντισυνταγματικό είτεγραφικό… «Ας θυμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις πλατείες και τις κρεμάλες, που ήταν μαζί με τουςακροδεξιούς, με τη Χρυσή Αυγή και φώναζαν συνθήματα να καεί η Βουλή!», είπε,καταγγέλλοντας κατασυκοφάντηση της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.