ΚΟΣΜΟΣ

Τι πιστεύουν για το Brexit

Το 45% των Γάλλων θέλει δημοψήφισμα για την ΕΕ

Μόνο μια ισχνή πλειοψηφία των Γάλλων θεωρεί ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κακή εξέλιξη για την Ευρώπη, όμως τα δύο τρίτα εξ αυτών πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αντεπεξέρχονται στο καθήκον τους να χειριστούν το Brexit, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Elabe για το τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
paris

Το 48% των Γάλλων θεωρεί ότι είναι «καλό» για την ΕΕ το ότι η Βρετανία αποφάσισε να αποχωρήσει, ενώ το 52% θεωρεί ότι πρόκειται για «άσχημη» εξέλιξη, σύμφωνα με την έρευνα.

Επίσης η δημοσκόπηση αυτή κατέδειξε ότι οι Γάλλοι δεν κλίνουν προς το να μιμηθούν το παράδειγμα της Βρετανίας και δεν τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός παρόμοιου δημοψηφίσματος. Το 55% απάντησε ότι δεν επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γαλλία σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ή την αποχώρηση από αυτή, ενώ το 45% τάσσεται υπέρ αυτής της ιδέας.

Μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στη Γαλλία μόλις το 26% είπε ότι θέλει «απολύτως» να γίνει, ενώ το 19% το επιθυμεί «σε ένα βαθμό».

Ακόμη, το 67% όσων ερωτήθηκαν έκριναν πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν ανέρχονται στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της ψήφου υπέρ του Brexit

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.