ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει ο Μητσοτάκης

Φόβοι της Ν.Δ. για χτυπήματα κάτω από τη μέση από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

Επί προσωπικού γίνεται, ξανά, η πολιτική διαμάχη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάρει πάνω του τη λύση για το ζήτημα των offshore που έπληξε βαριά την εικόνα της κυβέρνησης.

Στη Ν.Δ. αναμένουν ο Πρωθυπουργός να υιοθετήσει υψηλούς τόνους, προκειμένου να ανατρέψει το πολύ δυσμενές κλίμα για το κόμμα του και τον ίδιο. Δεν αποκλείουν, δε, ότι αυτές οι επιθέσεις θα εξελιχθούν και επί προσωπικού. Θεωρείται δεδομένο ότι το όνομα του κ. Στ. Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και με επαγγελματική σχέση με τη σύζυγο του νυν Προέδρου της ΝΔ, θα ακουστεί ξανά από βήματος της Βουλής και οι πολιτικοί διάδρομοι βοούν από σενάρια και για άλλα χαρτιά που θα έχει στο φάκελό του ο Πρωθυπουργός.

Από πλευράς Ν.Δ., γίνεται η εκτίμηση ότι το κεφάλαιο αυτό έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και, πλέον, δεν επαρκεί για να καλύψει την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης. Κι αυτό δεν λέγεται τυχαία καθώς στη Συγγρού εκτιμούν ότι όλη η κλιμάκωση των τελευταίων ωρών από την κυβέρνηση έχει και μία ακόμη σκοπιμότητα, να καλύψει το νέο πακέτο «διορθώσεων» που θα έρθει στη Βουλή.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, η Ν.Δ. θα επιμείνει να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο για τη σκοπιμότητα της διάταξης και ποιοί ευνοήθηκαν όσο, κυρίως, για την επιλογή της κυβέρνησης να μην «παγώσει» τη διαδικασία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προκειμένου να μην καταστεί ισχυρή η συγκεκριμένη διάταξη και να ακυρωθεί, πριν από τη Βουλή. «Αφού τόσες ημέρες υπερασπίζονται ως θετική τη διάταξη με ανακοινώσεις και δημόσιες δηλώσεις, τώρα γιατί σπεύδουν να την αποσύρουν άρον – άρον;» ρωτούν γαλάζια στελέχη, προσθέτοντας «τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν
αμαρτίαις! Η κυβέρνηση πιάστηκε με την offshore στην πλάτη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.