ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προσωπικές απόψεις» για το κίνημα «Παραιτηθείτε»

Το Μαξίμου «αδειάζει» τον Φίλη!

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου.
maximou

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι, το κίνημα «Παραιτηθείτε» κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, κάνουν λόγο για προσωπικές απόψεις.

Επιτίθενται δε στη ΝΔ σημειώνοντας, πως «ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται από όπου μπορεί».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο, παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας είχε ξεκαθαρίσει, πως δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα της ΝΔ και να παραιτηθεί.

«Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή του.

«Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του» σχολιάζει.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο τομεάρχης Παιδείας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επέμεινε στη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης. Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φίλη ανέφερε: «Η κυβέρνηση δείχνει να εκτροχιάζεται σε καθεστωτικές λογικές, υπό την πίεση πανικού που της δημιουργεί η καθολική απαξίωση που λαμβάνει από την κοινωνία. Τα όσα ανέφερε ο κ. Φίλης συνιστούν μέγιστο ατόπημα, το οποίο διορθώνεται μόνον με παραίτηση του υπουργού Παιδείας, ή με την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. Σε διαφορετική περίπτωση σύμπασα η κυβέρνηση θα παραμείνει έκθετη έναντι του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.