ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε cinema;

Το «Παιχνίδι του Χρήματος» και ο «Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας»

To «Παιχνίδι του Χρήματος», ο «Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» και «Δύο Σεφ για μία Γυναίκα» οι ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
MONEY MONSTER Θρίλερ. Διάρκεια: 95'
Σκηνοθεσία : Τζόντι Φόστερ
Πρωταγωνιστούν : Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο Κόνελ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Ντομινίκ Γουέστ

Ο Λι Γκέιτς, είναι οικονομικός αναλυτής / τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουάλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής εισβάλλει στο στούντιο και σε απευθείας μετάδοση κρατάει ομήρους τον διάσημο αναλυτή και την Πάτη Φεν, τη παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Γκέιτς και Φεν προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

Ισχυρό καστ, καλογραμμένη ιστορία, σφικτή και δεξιοτεχνική σκηνοθεσία για ένα φρενήρες δράμα που αναφέρεται στα "στημένα" κόλπα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την οργή των θυμάτων τους που εξελίσσεται σε αναζήτηση εκδίκησης. Ό, τι όμως ξεκινάει σαν σκληρή σάτιρα της ευτελούς ωραιοποίησης των ειδήσεων από τα αδίστακτα ΜΜΕ βαθμιαία μετατρέπεται σε μια στομφώδη και υποκριτική βιτρίνα για τους πρωταγωνιστές της ταινίας που δείχνουν ιδιαίτερα αυτάρεσκοι για να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Πόσο μάλλον όταν με ποπκόρν επιχειρείται η αμφισβήτηση του συστήματος;

 

theBigGiantΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
THE BIG FRIENDLY GIANT / THE BFG Φαντασίας. Διάρκεια: 115'
Σκηνοθεσία : Στίβεν Σπίλμπεργκ
Πρωταγωνιστούν : Μαρκ Ράιλανς, Ρεμπέκα Χολ, Ρούμπι Μπάνρχιλ, Τζεμέιν Κλέμεντ, Μπιλ Χέιντερ

Η Σόφι, ένα μικρό κορίτσι που συναντά έναν μυστηριώδη Γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους Γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.
Μεταφορά στην μεγάλη οθόνη από το Στίβεν Σπίλμπεργκ της ομώνυμης ιστορίας του Ρόαλντ Νταλ, («Ματίλντα», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας»_) του παραμυθά που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων . Όμορφη και διασκεδαστική ταινία με τεχνολογία αιχμής που ο διάσημος σκηνοθέτης μεταμορφώνει σε μαγική αίσθηση ονείρων και συναισθημάτων.

 

FRENCH-CUISINEΔΥΟ ΣΕΦ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
FRENCH CUISINE / PENSION COMPLETE Κωμωδία. Διάρκεια: 82'
Σκηνοθεσία : Φλοράν Εμίλιο Σιρί
Πρωταγωνιστούν : Φρανκ Ντιμπός, Ζεράρ Λανβέν, Πασκάλ Αμπιγιό, Όντρεϊ Ντάνα

O Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με της γυναίκα του, Σαρλότ στην γαλλική επαρχία. Είναι σεφ και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin. Καθημερινά εργάζεται με πάθος στο εστιατόριο που ανήκει στην Σαρλότ, κληρονομία από τον προηγούμενο σύζυγό της που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Μέχρι που μια μέρα ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει.
Ζωντανή και ευχάριστη γαργαλάει τόσο την όρεξη όσο και ζεστά συναισθήματα. Αστεία, σικ και cool η ταινία μάλλον προσφέρεται ως ορεκτικό παρά σαν κυρίως πιάτο, αλλά αρκεί για ψυχαγωγικό συνοδευτικό μιας ανέμελης καλοκαιρινής βραδιάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.