ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρατούμενοι μίλησαν με τον γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το skype στις ελληνικές φυλακές!

Μια πρωτότυπη επικοινωνία είχαν οι κρατούμενοι της φυλακής Λάρισας, αφού συνομίλησαν για 40 λεπτά, μέσω βιντεοκλήσης (skype), με το Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  Ευτύχη Φυτράκη.
alg-skype-jpg

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), στο πλαίσιο πρότζεκτ που υλοποιούν με θέμα «δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας», έθεσαν ανοιχτά ερωτήσεις για την εκπαίδευση στις φυλακές, αλλά και για το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, έθεσαν προβλήματα και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Υπουργείου.

Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια επαφή με κρατούμενους και εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία και για τις δύο πλευρές. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε τακτικές συνομιλίες τέτοιου τύπου και με σχολεία άλλων φυλακών, εξαγγέλλοντας την καθιέρωση της «ώρας του κρατουμένου»,
δηλ. της εβδομαδιαίας άμεσης επικοινωνίας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ανοικτές φυλακές με ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.