Neo

To σωσίβιο πρόσφυγα που χάρισε ο Τσίπρας στον Μπαν Κι Μουν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΜΠΑΝ ΚΙ-ΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ένα σωσίβιο, από αυτά τα οποία φορούσαν πρόσφυγες που έφτασαν στις ελληνικές ακτές, δώρισε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Θα ήθελα να του χαρίσω ένα συμβολικό δώρο. Ένα εργαλείο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από το Αιγαίο στα ελληνικά νησιά. Ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα τα οποία περισυνέλεξαν άνθρωποι των νησιών μας από τις ελληνικές ακτές με την ευχή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που έχει μειώσει τις ροές να διατηρηθεί και να μην χρειαστεί το επόμενο διάστημα αυτό το εργαλείο να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια στα δουλεμπορικά δίκτυα, να μη χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί για να σωθεί η ζωή τους και το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή μέσα από τις νόμιμες όδους της μετανάστευσης πέρα και έξω από τα δουλεμπορικά δίκτυα", είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Μπαν Κι Μουν παρέλαβε και φόρεσε το σωσίβιο, ευχαριστώντας στη συνέχεια τον Πρωθυπουργό για το "σημαντικό δώρο" και σημειώνοντας ότι το χρειάζεται και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει κολύμπι γι΄αυτό οποτεδήποτε πάνω σε πλοίο μπορεί να το χρειαστεί.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. alex 0:35 20/06/2016

  Μόνο ντροπή για τον πρωθυπουργό. Καμία συναίσθηση των συμβολισμών. Ακόμα κι αν ήθελε να κάνει κάποιο συγκινητικό συνειρμό, ακυρώνει τα πάντα το προκλητικά πλατύ του χαμόγελο.

  • S.Porky 18:19 20/06/2016

   Εδώ έχεις δίκιο! Χαζογελά τήν «κατάλληλη στιγμή». Αλλά μένει ως εκεί; Δέν μένει.
   Καί τό χειρότερο δέν μένει λόγω Μάτριξ, αυτός ο πολλαπλασιασμός γιά εντυπωσιασμό πειράζει τήν ΕΛΛΑΔΑ ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό, γιά μιά φωτογραφία. Ήταν ανάγκη;
   Δέν Χαζογελά αλλού, αφού είναι γιά εσωτερική κατανάλωση. Καί βέβαια Χαζογελά.
   Είναι ένα καινούριο κουσούρι καί αυτό. Όταν ήταν ποιό νεαρός για νά καταλάβεις, είχε τό κουσούρι να αφήνει τό στόμα ανοιχτό λες κί ήταν νηστικός και περίμενε καμιά μύγα, τσιάκ τσιάκ καί φλας φλάς εμείς οι φωτογράφοι, αφού αυτές έχουν ψωμί . Τώρα τού πέρασε και τό γύρισε στό γέλιο, αλλάξαμε καί εμείς οι χαζό φωτογράφοι τίς συνήθεις καί περιμένουμε να χασκογελά γιά νά αρχίσουμε τό τσιάκφλας ή το φλάςτσιάκ. Αφού απ” ταυτές περιμένουμε νά βγάλουμε τό ψωμί μας.
   Κατά τά αλλά του όμως πρίμα πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας. Έβαλε τά πόδια τού κατεστημένου σέ ένα καλοκαιρινό φλίπφλόπ και ας μήν υπάρχει προσώρας τουλάχιστο διαφορά. Αστέ τον κϊαυτόν να περάσει η τετραετία και μετά μιλάτε .
   έπρεπε κατ” ανάγκη νά
   είν” αυτ

 2. ELLHNAS. 23:03 18/06/2016

  Δέν φορούσαν όλοι οι παράνομοι μετανάστες σωσίβια, αυτό το έχουν αποκρύψει πλήρως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγγες.Όπως αναφέρει η Ρωσίδα δημοσιογράφος Ντάρια Ασλάμοβα της εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβντα, στα παράλια της Μυτιλήνης βρέθηκαν εκατοντάδες πτώματα τα πιό πολλά παιδιών από τα οποία έλειπαν τα μάτια ενώ κάποια ήταν χειρουργημένα, υπήρχαν ραφές στα πτώματα, προφανώς το είχαν κάνει οι Τούρκοι.Δύο κοντέινερ με πτώματα γέμισαν στην Μυτιλήνη οι Ελληνικές αρχές, τα οποία παρέμεναν με τα κορμιά των λαθραίων σε αποσύνθεση, μέχρι οι τοπικές αρχές να βρούν τόπο να τα ενταφιάσουν.Τελικά βρέθηκε ένα παλιό εγκαταλειμένο νεκροταφείο σε ένα ύψωμα και εκεί έθαψαν τα πτώματα χωρίς ονόματα σε ομαδικούς τάφους παρά μόνο με αριθμούς.Το εμπόριο οργάνων είναι σε άνθηση στην Τουρκία όπου ένα μάτι μπορεί να πουληθεί ακόμα και 100.000 Ευρώ.Το εμπόριο λευκής σάρκας επίσης παρουσιάζει αύξηση κυρίως σε μοναχικά χωρίς συνοδεία παιδιά προσφύγγων.Πολλά παιδιά τα χρησιμοποιούν οι Λαθρομετανάστες ώς ασπίδα για να πετύχουν το σκοπό τους.Αγοράζουν παιδιά από στρατόπεδα στην Τουρκία με 1.000 Ευρώ κυρίως οι κακόμοιροι Αφρικανοί λαθρομετανάστες, αρχικά για να τα έχουν σαν ασπίδα προκειμένου να μπούν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και κατόπιν για να τα πουλήσουν πανάκριβα σε Ευρωπαικές χώρες με κατάληξη την πορνεία.Όλο αυτό το βρώμικο παιχνίδι πώλησης ανθρώπινων οργάνων και εμπορίας λευκής σάρκας κρύβεται πίσω από το σωσίβιο που έδωσε ο Τσίπρας στον Μπάνκι Μουν.Με προφαση τους κακόμοιρους πρόσφυγγες κάποιοι θησαυρίζουν και θέλουν να μας κάνουν να νοιώσουμε συνυπεύθυνοι για το δράμα αυτών των προσφύγγων.

  • S.Porky 17:06 20/06/2016

   Κέι, κέι, οκέι, σιγά σιγά γιατί θα μας κουφάνεις.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.