ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση την Πέμπτη το απόγευμα

Τους νέους τιμά στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Με έναν ξεχωριστό τρόπο επέλεξε να τιμήσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, 20χρόνια μετά τον θάνατό του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
papandreou

Δεσμευόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα του για οριστική αλλαγή της χώρας, στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών διοργανώνουν μία ιδιαίτερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Κινήματος και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στις νέες και τους νέους που θα συγκροτήσουν το δίκτυο νεολαίας του Κινήματος. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις οκτώμιση το απόγευμα στην αυλή του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

«Με τη συμπλήρωση20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρομιας βαθύτατης πολιτισμικής, πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Παράτο γεγονός ότι, από τα δύο μόλις πρώτα χρόνια της κρίσης, επιτεύχθηκε το 90%της δημοσιονομικής προσαρμογής, το πολιτικό σύστημα έκτοτε, δεν μπόρεσε ναοδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή ύδατα και προπάντων σε μια δημιουργική περίοδο. Οιλόγοι, πολλοί, ο ουσιαστικότερος, ότι η κρίση είναι πρωτίστως, θεσμική, ότιυπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας. Και βεβαίως, το γεγονός ότι, οι κυβερνήσεις πουακολούθησαν, υποτάχθηκαν στη συντηρητική αντίληψη της αποφυγής του πολιτικούκόστους», λένε στο Κίνημα, υποστηρίζοντας ότι όσο και αν οι Έλληνες πλήρωσανκαι συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά σε κόπο, πόνο και χρήμα, αυτήν τη δύσκοληπροσαρμογή, η απουσία μεταρρυθμιστικού πνεύματος δεν επιτρέπει να ξεριζωθεί η"ρίζα" των προβλημάτων.

Εκτιμώντας ότι μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης και έξι χρόνια μνημονίων, το πραγματικόδιακύβευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικώναιτιών που μας οδήγησαν στην κρίση, ζητούν η χώρα να περάσει σε έναν νέοιστορικό και πολιτικό κύκλο.

«Προϋπόθεσηγια τη μετάβαση σε αυτήν τη νέα ιστορική περίοδο, είναι η σύγκρουση με τημιζέρια και την παραίτηση, απότοκα ενός κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντοςπου επικράτησε κατά την περίοδο της κρίσης, βοηθούντων δραστικά των πολιτικώνεργαλείων που χρησιμοποιούσαν λαϊκιστικές και συντηρητικές πολιτικέςδυνάμεις. Εύκολα λόγια, έωλες υποσχέσεις, υποκρισία, ψέμματα, άγονεςπαραπολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμη και διχαστικές αντιλήψεις, διαμόρφωσαν τηνεντύπωση, ότι τη λύση θα φέρει κάποιος Μεσσίας ή κάποιος έξωθεν σωτήρας και όχιη εγερτήρια και δημιουργική συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών και τωνπαραγωγικών δυνάμεων του τόπου», σημειώνουν, τονίζοντας ότι αντί να πάρουμε τημοίρα μας στα χέρια μας, επιτρέψαμε να επικρατήσουν πολιτικές αντιλήψεις,νοοτροπίες και συμπεριφορές, που μας γύρισαν πίσω, στις πολιτικές εκείνες πουμας οδήγησαν στην κρίση. «Παρασιτισμός, πελατειασμός και παρεοκρατία,συνεχίζουν το "άοκνο" έργο τους, σε βάρος των πολλών και πρωτίστως,των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Οι νέοι, πληρώνουνπερισσότερο από όλους αυτές τις πρακτικές», λένε, ζητώντας να μπει ένα τέλος σεαυτήν την αδιέξοδη πορεία. Ο τρόπος για να γίνει αυτό, επιμένουν ότι είναι τοσχέδιο, η αποφασιστικότητα και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών και παραγωγικώνδυνάμεων της χώρας. Μιλούν εξάλλου για μια Ελλάδα δημιουργίας, που θα γεμίζειόλους τους Έλληνες με ελπίδα και αξιοπρέπεια.

ΤοΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Προέδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου,πιστεύουν βαθύτατα ότι, αυτό είναι ένα έργο ιστορικών και εθνικών διαστάσεων,που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και βεβαίως,των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα μας για το αύριο.

Κατόπιν τούτων καιτιμώντας τον ηγέτη που έφερε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής τους νέους καιάλλαξε την πορεία της χώρας, είκοσι χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου,θέλησαν να σηματοδοτήσουν με τον πλέον καταλυτικό αλλά και δημιουργικό τρόποαυτήν την εθνική ανάγκη,

Έτσι, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στους νέους που θα βρεθούν στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου αύριο, γιατί όπως συνηθίζουν να λένε στο Κίνημα, παραμένουν επίκαιρα τα λόγια του Ανδρέα ότι "Η νεολαία, είναι ταυτόχρονα - όπως πρέπει να είναι -φορέας αμφισβήτησης, κριτικής και καταγγελίας, όπου πρέπει. Μα είναι, επίσης,και φορέας αναγέννησης και ευθύνης. Λαός και νεολαία μαζί αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα νέα, περήφανη, ανθρώπινη, δίκαιη, ανεξάρτητη, ακέραιη, δημοκρατικήκαι σοσιαλιστική."

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 18:38 21/06/2016

    ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤραπεζοΕφοπλιστικοΚατασκευαστικόΜιντιακό μπορντέλο , με πρόθυμες κατ΄ επάγγελμα αρσενικοθήλυκες πόρνες του ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠολιτικόΔημοσιογραφικόΣυνδικαλιστικό προσωπικό , το 2010 , 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ το θανατό του , ενώ είχαν μεσολαβήσει η 8ετία του Παντοδύναμου MINTIOGALOPIKA «Καταλληλότερου» Σημίτη και η 5ετία του ετέρου MINTIOGALOPIKA «Καταλληλότερου» Παντοδύναμου Καραμανλή , ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Την μνήμη του Ανδρέα , ώστε συνειρμικά να ΑΥΤΟΑΘΩΩΘΟΥΝ από κάθε Πολιτική & Ποινική & Ηθική ευθύνη , καθώς στην αρχή της κρίσης φοβήθηκαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λαϊκά δικαστήρια και γαλλικές γκιλοτίνες για την ΟικονομικοΠολιτική ελίτ , ΑΝ ο … επάρατος γονιδιακός απόγονος Γ.Παπανδρέου, οδηγείτο από τους τιμωρητικά αδιάφορους κοντόφθαλμους ΜερκοζοΜπαρόζο σε ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ – «ΚΟΥΓΚΙ» – «Ελληνική Άνοιξη» . Με την Μιντιακή ομερτά και το καθολικό μιντιακό ψέκασμα τελικά ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΛΕΝΞΟΥΝ και να θέσουν σε στεγανότατη καραντίνα τις ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ διαστάσεων ευθύνες , το «ΤΙ & ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΙΞΕ… ΚΡΕΜΆΣΤΕ ΤΟΝ» μέσα στον «οίκο» των Παπανδρέου. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ βολεύτηκαν με την ενοχοποίηση αυτή , καθώς ασφαλίτικα , όταν αποδώσουμε-φορτώσουμε-στήσουμε για ένα έγκλημα την ενοχή σε κάποιον , παύει η πίεση της κοινής Γνώμης για διαλεύκανση του εγκλήματος . Μιας Κοινής Γνώμης μάλιστα που ήξερε πως ελεγχόταν για κατ΄επάγγελμα συνέργεια-συναυτουργία σε ένα διαρκές έγκλημα 10ετιών με την min 12 φορές εκλογική … «αυταπατική» εξουσιοδότηση της .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.