ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο SSM μπλόκαρε την τοποθέτηση του Χρ. Παπαδόπουλου

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα διαδικασία για την επιλογή διευθύνοντος συμβούλου

Στην ανάθεση καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον κ. Γιώργο Πουλόπουλο προχώρησε το Δ.Σ. του Ομίλου Πειραιώς.
peiraios

Νωρίτερα ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός δεν ενέκρινε την τοποθέτηση στη θέση του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου ο οποίος είχε επιλεγεί μετά από διεθνή διαγωνισμό που «έτρεξε» η EgonZehnder.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει άμεσα νέα διαδικασία με στόχο την επιλογή διευθύνοντος συμβούλου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνουμε πάντως πως τον Χρ. Παπαδόπουλο για τη θέση του CEO της Πειραιώς είχε εγκρίνει τόσο το ΤΧΣ όσο και ο SSM. Προκαλεί δε απορία και εγείρει πολλά ερωτηματικά η αιφνίδια αλλαγή της θέσης του SSM, για την οποίαν ενημερώθηκε αργά χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τη διοίκηση της Τράπεζας και την κυβέρνηση.

Τα ερωτηματικά δε γίνονται μεγαλύτερα και περισσότερα καθώς ο SSM με έγγραφό του ζητά και την αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου των μελών του Δ.Σ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ.

Κυβερνητικοί παράγοντες και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δηλώνουν έκπληκτα από την ωμότητα της παρέμβασης και μάλιστα υπέρ ξένων hedge funds τα οποία με επικεφαλής-συντονιστή τον Paulson ελέγχουν, μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση κάτι περισσότερο από το 25% της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως ανακοινώθηκε από την τράπεζα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε σήμερα τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο. Στον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία 6 χρόνια. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε από τη θέση του προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος παραμένει μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας σε θέση αντιπροέδρου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.