ΚΟΣΜΟΣ

Τραπεζικός οδηγός στη Βρετανία για το Brexit

Οδηγό με απαντήσεις σε ερωτήσεις που μπορεί να θέσουν ιδιώτες πελάτες και μικρές επιχειρήσεις, μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), έδωσαν στο προσωπικό τους οι βρετανικές τράπεζες.
brexit

Η HSBC, η Barclays, η Lloyds, η RBS και η Nationwide έχουν ήδη ενημερώσει το προσωπικό τους για το πώς να απαντούν σε ερωτήσεις και για τα δύο πιθανά αποτελέσματα της κάλπης, με τους συναλλαγματικούς κινδύνους να αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.

Οι τράπεζες έχουν εφοδιάσει το προσωπικό τους με σενάρια που περιλαμβάνουν προτάσεις για το πώς να απαντούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ιδίως εάν μια ψήφός υπέρ της αποχώρησης οδηγήσει σε σημαντική πτώση της λίρας.

Το προσωπικό στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC έχει λάβει κείμενα με λεπτομερείς απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις των πελατών. Η Nationwide είπε ότι επίσης συμβουλεύει τους υπαλλήλους πώς να απαντούν. Οι άλλες τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν για τα σχέδιά τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που ίσως χρειάζονται περισσότερο βοήθεια συγκαταλέγονται ενδεχομένως κάποιες μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν είναι πολλές αυτές που έχουν ασφαλιστεί έναντι μιας απότομης μεταβολής στη συναλλαγματική ισοτιμία της λίρας ύστερα από το δημοψήφισμα.

Τα ερωτήματα των πελατών για το εάν θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμβόλαια αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου έχουν τετραπλαστιαστεί τις τελευταίες 6-8 εβδομάδες, σύμφωνα με τον Αμπισέκ Σαχντέβ, γενικό διευθυντή στην Vedanta που συμβουλεύει μικρές επιχειρήσεις για την αντιστάθμιση κινδύνου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι το στρατόπεδο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ έχει προβάδισμα 4-5 ποσοστιαίων μονάδων, οδηγώντας τη στερλίνα κοντά σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.