ΕΛΛΑΔΑ

Νότια της Κρήτης

Τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες στο νέο ναυάγιο των προσφύγων

Τρεις νεκροί και 302 διασωθέντες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη βύθιση 25μετρου ξύλινου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες νότια της Κρήτης, στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου.
n

Στο σημείο που σημειώθηκε το ναυάγιο, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή 75 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη. Οι ναυαγοί περισυνελέγησαν από παραπλέοντα πλοία και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσα άτομα επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος και αν υπήρχαν άλλα άτομα στα αμπάρια ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από πού είχε ξεκινήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, αεροσκάφος του Λιμενικού και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ενώ ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης εποπτεύει την όλη επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.