ΥΓΕΙΑ

Μάθετε ποιο είναι

Τρόφιμο καίει διπλάσιες θερμίδες απ' όσες δίνει

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για τις αρνητικές θερμίδες των τροφίμων. Πολλοί είναι και εκείνοι που τις αμφισβητούν. Μία νέα έρευνα όμως ήρθε για να αποδείξει πως τουλάχιστον ένα τρόφιμο μπορεί να κάψει ως και τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που μας προσφέρει!
trofimo

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γουόρικ στην Αγγλία και τα παενπιστημικά νοσοκομεία Γουόρικσερ και Κόβερντι απέδειξαν πως το σέλινο μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων. Οι συμμετέχοντες στο πρωτότυπο αυτό πείραμα ακολουθούσαν ένα 12ωρο διατροφολόγιο που περιελάμβανε ωμό σέλινο και smoothie σέλινου ενώ ταυτόχρονα καταμετρούνταν οι θερμίδες που λάμβαναν και έχαναν. Η ενεργειακή αξία αυτών που έλαβαν ήταν μόλις 53 θερμίδες ενώ αυτές που έκαψαν έφτασαν μέχρι και τις 112.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι από το ωμό σέλινο έχαναν 72 θερμίδες ενώ από το smoothie ήταν 112. Οι επιστήμονες εξήγησαν πως η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι το πολτοποιημένο σέλινο επιτρέπει να διασπαστούν οι φυτικές του ίνες και να απελευθερωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του λαχανικού, με αποτέλεσμα το συκώτι να εργάζεται πιο εντατικά άρα να πραγματοποιεί περισσότερες καύσεις.

Μην ξεχνάτε ότι, το σέλινο έχει εξαιρετική αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, θωρακίζει το ανοσοποιητικό και ενυδατώνει τον οργανισμό μας. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα smoothie με σέλινο ή απλά να το προσθέσετε στη καθημερινή διατροφή σας.

Πηγή: yolife.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.