ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συναγερμός στις αρχές ασφαλείας

Τζιχαντιστές από τη Συρία ετοιμάζουν "απόβαση" σε Βέλγιο και Γαλλία

Πληροφορίες που επικαλούνται το Reuters και βελγικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι βελγικές αρχές έχουν αποστείλει προειδοποίηση σε όλες τις υπηρεσίες για κίνδυνο επικείμενης επίθεσης από ομάδες τζιχαντιστών που έχουν έρθει από τη Συρία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας με βάρκες και σχεδιάζουν επιθέσεις, σε ζευγάρια, σε Βέλγιο και Γαλλία.

Η προειδοποίηση επιβεβαίωθηκε σε γενικές μόνο γραμμές από το βελγικό κέντρο OCAM (Συντονιστική Μονάδα Ανάλυσης Απειλών), το οποίο σημείωσε ότι δεν κρίθηκε απαραίτητη η αύξηση του επιπέδου συναγερμού. Το επίπεδο βρίσκεται στο 3, το δεύτερο υψηλότερο.

«Λαμβάνουμε κάθε είδους πληροφορίες και πιο συχνά πρόκειται για πρωτόλειες πληροφορίες. Καταλήξαμε ότι σε σχέση με αυτές τις πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν ανάγκη να αυξηθεί το επίπεδο θεωρούμενης απειλής σε σχέση με τους αναφερόμενους ως στόχους» ανέφερε, όπως μεταδίδει η Soir, ο διευθυντής του OCAM Παλ βαν Ντιχσέλτ.

Αρχικά, η σχετική αναφορά βρισκόταν μόνο στη βελγική Derniere Heure (DH) το μεσημέρι της Τετάρτης, στη συνέχεια ωστόσο ανάλογη αναφορά έκανε και το Reuters μαζί με άλλα βελγικά ΜΜΕ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση μιλά δύο ομάδες, για χτυπήματα στο Βέλγιο και στη Γαλλία από «τζιχαντιστές σε ζευγάρια».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως στην προειδοποίηση αναφέρεται πως οι ομάδες αυτές «έχουν ήδη στην κατοχή τους τον απαραίτητο οπλισμό και η δράση τους είναι επικείμενη».

Σύμφωνα με την DH, υπό απειλή στο Βέλγιο θεωρούνται ότι οι στόχοι είναι τριών ειδών: Μεγάλο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, κατάστημα εστίασης αμερικανικής αλυσίδας φαστ φουντ και ένας αστυνομικός στόχος.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τέτοια συγκεκριμένη προειδοποίηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.