ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο

Βερναρδάκης: Μέχρι το 2018 θα υπογραφεί η πρώτη συλλογική σύμβαση στο Δημόσιο

Σε κατεύθυνση αναστροφής των απορρυθμισμένων, εδώ κι έξι χρόνια, εργασιακών σχέσεων προς την κανονικότητα, βρίσκεται η κυβέρνηση.
vernardakis

«Στόχος μας είναι εντός του 2017 να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις και να έχουμε το θεσμικό πλαίσιο και το 2018 να υπογράψουμε την πρώτη συλλογική σύμβαση του δημοσίου τομέα. Φυσικά, θα είμαστε σε συνεννόηση και με το Υπουργείο Εργασίας, ώστε τα θεσμικά πλαίσια να είναι παράλληλα», δήλωσε stokokkino.gr, ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης.

Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποσκοπεί στο να στείλει το μήνυμα πως μετά από έξι χρόνια λιτότητας και απορρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων, αυτές επιστρέφουν στην κανονικότητα -βασικό στοιχείο δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ- όσο και στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους να «πατήσουν» αντίστοιχες συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Στην νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα ρυθμίζονται προσλήψεις, προσόντα υπαλλήλων, αποδοχές αλλά και άδειες:

  • Τα προσόντα του διορισμού των νέων υπαλλήλων ανά κατηγορία και ειδικότητα.
  •  Το καθεστώς τοποθετήσεων μετακινήσεων αποσπάσεων και μετατάξεων στο πλαίσιο της κινητικότητας
  •  Το ύψος των αποδοχών καθώς επίσης οι πρόσθετες αμοιβές αλλά και τα επιδόματα που αποδίδονται ατούς υπαλλήλους.
  •  Θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα οποία θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης .
  • Η δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων στο Δημόσιο και θέματα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση εκτός του συνταξιοδοτικού τομέα.
  •  Η λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων επικεντρώνοντας σε ειδικότητες υψηλού κινδύνου όπως εργάτες καθαριότητας τεχνικά συνεργεία νοσοκομειακοί υπάλληλοι κ.τ.λ
  • Οι άδειες που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.