ΚΟΣΜΟΣ

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα

Βραζιλία: Με "πόλεμο" παρομοιάζει τον πρώτο μήνα του στην εξουσία ο πρόεδρος Τέμερ

«Ένας πόλεμος»: με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζει τον πρώτο του μήνα στην εξουσία της χώρας, έπειτα από την ανάκληση της Ντίλμα Ρούσεφ από την προεδρία, ο μεταβατικός πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες.
temer

«Είναι ένας πόλεμος, αυτό είναι ένας πόλεμος», δηλώνει ο Τέμερ στην εφημερίδα Φόλια ντζι Σάου Πάουλου, που δημοσιεύει τη συνέντευξη.

Μολαταύτα, «παρά τις αναταραχές, τις επικρίσεις και τις πιέσεις, αυτός υπήρξε ένας μήνας επιτυχιών», διαβεβαιώνει ο ίδιος, κάνοντας ένας απολογισμό: «Αποκαταστήσαμε την επικοινωνία με το Κοινοβούλιο, ψηφίσαμε νομοσχέδια με διευρυμένη πλειοψηφία και βαδίζουμε προς την κατεύθυνση της ανάκτησης της εμπιστοσύνης προς την χώρα, κι αυτά δεν είναι λίγα για το ξεκίνημα μίας κυβέρνησης».

Ο Τέμερ, πρόεδρος του κεντρώου κόμματος PMDB, τον οποίο κατηγορεί η Ρούσεφ για ‘προδοσία’ απέναντί της, όσον αφορά τη στάση του στην πολιτική της δίωξη κι εκδίωξη, έχει δεχθεί πλείστες επιθέσεις αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας, καθώς το κυβερνητικό του σχήμα επικρίνεται για τον συντηρητισμό του, την έλλειψη γυναικών, ενώ ήδη δύο από τους υπουργούς του εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση υπό το βάρος των υποψιών για εμπλοκή τους σε σκάνδαλα.

Ωστόσο, ο Τέμερ εκφράζει την εμπιστοσύνη του ότι θα παραμείνει στην άσκηση της προεδρίας έως τις επόμενες εκλογές του 2018, εάν τελικά η αποπομπή της Ρούσεφ επικυρωθεί μετά την πολιτική της δίκη. «Οι νίκες μας στο Κοινοβούλιο αποδεικνύουν σήμερα πως δεν υπάρχει χώρος για μία επιστροφή της Ντίλμα», διατρανώνει ο Τέμερ στη συνέντευξή του.
Ο ίδιος θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την οικονομία, την ώρα που η χώρα—πρώτη οικονομική δύναμη στη Λατινική Αμερική—βιώνει μία ιστορικών επιπέδων ύφεση.

«Αιφνιδιασθήκαμε, με αρνητικό τρόπο, από την κατάσταση που βρήκαμε εδώ», υποστηρίζει ο Τέμερ. «Τα δημόσια λογιστικά ήσαν ακόμη χειρότερα απ’ όσο το φανταζόμασταν: την (δημόσια εταιρεία πετρελαίων) Petrobras σε χρεωκοπία, τα Ταχυδρομεία σε χρεωκοπία, την Electrobras (δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού) σε χρεωκοπία», τονίζει εμφατικά στη συνέντευξή του ο μεταβατικός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.