ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτα η διαπραγμάτευση για την έξοδο από την ΕΕ και ίσως μετά βουλευτικές εκλογές

Βρετανία: Το αργότερο στις 2 Σεπτεμβρίου ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών

10

«Εισηγούμαστε η διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα... και να ολοκληρωθεί το αργότερο την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της επιτροπής 1922 των συντηρητικών βουλευτών.

Ο Μπρέιντι είπε πως μπορεί να υπάρξει απόφαση και νωρίτερα και πως οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης. Οι προτάσεις θα πρέπει να λάβουν την έγκριση όλων των μελών της επιτροπής.

Σε συνέντευξή του στο Sky News ο Μπρέιντι δήλωσε εξάλλου πως η Βρετανία πρέπει να διαπραγματευθεί τους όρους της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τη διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την επιλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, ο Γκράχαμ Μπρέιντι είπε πως η διαπραγμάτευση με την ΕΕ πρέπει να προηγηθεί.

«Έχουμε μόλις λάβει πολύ σαφείς οδηγίες, πολύ σαφή κατεύθυνση από τον λαό της Βρετανίας... έχουμε μια μεγάλη περίπλοκη αποστολή να επιτελέσουμε», είπε.

«Νομίζω ότι είναι εντελώς λογικό να αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από αυτό, θα το προχωρήσει, θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε προτού ο λαός στη συνέχεια κληθεί να το εγκρίνει ή να το απορρίψει σε γενικές εκλογές», είπε ο Μπρέιντι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.