ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη

Ξεκινά την Παρασκευή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών

Με στόχο μία θέση στο βάθρο και την κατάκτηση ενός μεταλλίου, οι Εθνικές Ομάδες Καλαθοσφαίρισης Κωφών Ανδρών και Γυναικών ρίχνονται στη "μάχη" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που ξεκινά την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία φιλοξενείται στην πόλη η συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν έντεκα χώρες, με δέκα ομάδες ανδρών και δέκα ομάδες γυναικών. Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για τις 24 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, ενώ η διοργάνωση θα ρίξει αυλαία με τους μεγάλους τελικούς που θα διεξαχθούν στις 2 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ Κωφών δόθηκε το πρωί συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τους διοργανωτές να καλούν τον φίλαθλο κόσμο να γεμίσει τα γήπεδα και να στηρίξει την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών στους 68 επίσημους αγώνες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Γιάννης Στουφής, στάθηκε στη συνεισφορά όλων των χορηγών, των φορέων και των εθελοντών: "Φορείς, θεσμοί, εταιρίες, ιδιώτες, μας στήριξαν και περισσότερο μας συγκίνησαν γιατί μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωμπάσκετ Κωφών, Αντώνης Ζάσπαλης, προσκάλεσε το κοινό στους αγώνες για να "γιορτάσουμε μαζί στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης", αναφέροντας πόσο σπουδαίες επιτυχίες που έχουν οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, μοίρασε συγχαρητήρια σε προεδρεία κωφών, προπονητικό τιμ, αθλητές και εθελοντές για την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. "Μεγάλο μπράβο γιατί παρασύρουν και τους υπόλοιπους σε ανάλογες πράξεις. Είναι κάποια κομμάτια του κράτους με ενεργούς πολίτες που μπορούν να φέρουν το αρτιότερο αποτέλεσμα".

Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, μίλησε για μια διοργάνωση που την έχει αγκαλιάσει όλη πόλη και πως "η Θεσσαλονίκη είναι σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα", ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Εντάξει", Νίκος Ζεϊμπέκης, στάθηκε σε "πρωτόγνωρα συναισθήματα για να στηθεί η διοργάνωση και να μπορέσουν οι αθλητές να μπουν στα γήπεδα και να διεκδικήσουν επιτυχίες. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο".

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι δύο προπονητές των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών, Γιάννης Παπαδόπουλος και Αθηνά Ζέρβα, υπογράμμισαν πως είναι ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να γνωρίσει μέσα από τους αγώνες που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη την προσπάθεια και το πάθος των συγκεκριμένων αθλητών.

"Δεν διαφέρουν σε τίποτα αυτοί οι αθλητές και η ιδιαιτερότητα τους δεν φαίνεται σε σχέση με τους άλλους μπασκετμπολίστες. Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό", δήλωσε ο κ.Παπαδόπουλος, ενώ η κ.Ζέρβα κάλεσε τον κόσμο "να έρθει να χειροκροτήσει τα παιδιά που παλεύουν για ένα μετάλλιο και φέρνουν επιτυχίες που δεν γνωρίζουν οι φίλαθλοι. Είμαστε υπερήφανοι, με ομάδες που σε συγκινούν καθώς οι αθλητές παλεύουν για το εθνόσημο".

Οι δύο αρχηγοί των Εθνικών Ανδρών και Γυναικών έδωσαν το "στίγμα" των στόχων που επιθυμούν να πετύχουν στη Θεσσαλονίκη. "Να φτάσουμε σε μια διάκριση, είμαστε ενωμένοι σαν αδέλφια", είπε ο Χρήστος Παγκράτης, ενώ η Αλεξάνδρα Κωτσιάφτη πρόσθεσε "να ανέβουμε στο βάθρο και να πάρουμε ένα μετάλλιο".

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 24 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμαριάς, στα Γυμναστήρια της Μίκρας, των Αμπελοκήπων και της ΧΑΝΘ με δωρεάν είσοδο για το φίλαθλο κοινό, ενώ για προπονήσεις θα χρησιμοποιηθεί και το πανεπιστημιακό γυμναστήριο ΑΠΘ.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Τουρκία στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, στις 8:30 το βράδυ, ενώ η Εθνική Γυναικών θα αναμετρηθεί νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι, με τη Λιθουανία στο γυμναστήριο της Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.