ΚΟΣΜΟΣ

«Το εκτός της ΕΕ, σημαίνει εκτός»

Ζ.Κλ. Γιούνκερ: Μετά από ένα Brexit δεν θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση με το Λονδίνο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε  ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «σε καμία περίπτωση νέα διαπραγμάτευση» με το Λονδίνο μετά το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι πολιτικοί της Βρετανίας και οι Βρετανοί ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξει σε καμία περίπτωση μια νέα διαπραγμάτευση» με τη Βρετανία, τόνισε ο Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν. «Το εκτός (σ.σ. της ΕΕ) σημαίνει εκτός», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε απορρίψει την πιθανότητα να παραιτηθεί ο Γιούνκερ εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ του Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος απάντησε με ένα λακωνικό «όχι».

Ο Γιούνκερ θα συμμετάσχει στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σε μια σύνοδο παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ αυτήν την περίοδο. Τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος αναμένεται να γίνουν γνωστά νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.