ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για προσέγγιση πραξικοπηματιών

Αυξημένη επιφυλακή σε Δωδεκάνησα και Έβρο λόγω Τουρκίας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στον Έβρο, καθώς και σε όλη τη θαλάσσια ζώνη της Δωδεκανήσου με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά παράλια προκειμένου να αποτραπεί έγκαιρα τυχόν απόπειρα πραξικοπηματιών να προσεγγίσουν ελληνικά νησιά για να διαφύγουν.
stratos

Σύμφωνα με Τα Νέα, τόσο οι Ενοπλες Δυνάμεις όσο και το Λιμενικό έχουν κινητοποιηθεί με σκάφη και εναέρια μέσα και διενεργούν συνεχείς περιπολίες ώστε να σχηματίσουν αλυσίδα ασφαλείας και με αυξημένη επιτήρηση και ελέγχους να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα προσέγγισης.

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται κυρίως η Σύμη και η Ρόδος ειδικά έπειτα από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, για το ενδεχόμενο επίλεκτοι κομάντος πραξικοπηματίες να επιχειρήσουν να διαφύγουν με πλωτά μέσα σε ελληνικά νησιά.

Σε δημοσίευμα που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε ότι μία μοίρα καταδρομέων που κινήθηκε εναντίον του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής επιχειρούσε να κατευθυνθεί με πλωτά μέσα προς την Ελλάδα.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό μελών της επίλεκτης μονάδας των κομάντος που δεν αποκλείεται να έχουν καταφύγει στα βουνά της Νοτιοδυτικής Τουρκίας αναζητώντας διέξοδο διαφυγής διεξάγουν από την άλλη πλευρά και οι τουρκικές Αρχές.

Οι πληροφορίες για εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή της Μαρμαρίδας, απέναντι από τη Ρόδο, για τον εντοπισμό πραξικοπηματιών κομάντος έχουν θέσει σε συναγερμό και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, που προσπαθούν να κλείσουν τη δίοδο για κάθε προσέγγιση.

Ειδικά μετά το περιστατικό με το ελικόπτερο και τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να μην ξαναβρεθούν σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση.

Η επιτήρηση και οι αυξημένοι έλεγχοι παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες καθώς πρόκειται για τουριστική περίοδο και πολλά σκάφη πλέουν στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τη ζώνη ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.