ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αμανατίδης: «Δεν πρόκειται να παραγραφεί η υπόθεση Siemens»

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης τόνισε ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν θα παραγραφεί στην υπόθεση της Siemens».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον ΣΚΑΙ ότι οι μεταφρασμένες στα γερμανικά 1.087 σελίδες του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν σταλεί στην Εισαγγελία από τις 13 Μαΐου και ότι ότι το υπουργείο δεν έχει καμία ευθύνη για την επ’ αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης Siemens.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές δηλώνουν πως το βούλευμα πρέπει ολόκληρο να έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον αλλοδαπό κατηγορούμενο πριν από την έναρξη της δίκης, εξηγώντας γιατί το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε στην επ’ αόριστον αναβολή της δίκης.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Τζώνης είχε ταχθεί υπέρ τής συνέχισης της δίκης, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγραφή των αδικημάτων της δωροδοκίας και βρώμικου χρήματος που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, οι συνολικά 64 κατηγορούμενοι.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Eξεχάσατε κ. Αμανατίδη τις ευθύνες , τα τυχόν κουκουλώματα και τις τυχόν «διευκολύνσεις» του υπουργείου σας προς την » Ζημενς » για το πως εδώθει η αναβολή της δικαστικής υπόθεσης .
    Εφόσον οι υπηραισίες σας ολιγώρησαν δεν θα έπρεπε υπουργός και υφυπουργός να δείξουν οτι έχουν κάποια τσίπα ;
    Γιατί δεν παραιτείσθε στο όνομα της ευθύνης σας ;
    Τι ; Δεν σας επιτρέπει ο κ.Τσίπρας ;
    Μα ουτε αυτός εχει τσίπα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.