ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες για κανονικές ένοπλες συγκρούσεις, στο χείλος του χάους η Τουρκία

Αμφίρροπες μάχες πραξικοπηματιών-τουρκικών αρχών ασφάλειας

Μεγάλη θα είναι η νύχτα στην Τουρκία, καθώς την ώρα που ο Πρόεδρος της χώρας, ο αντιπρόεδρος, αλλά και ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση «διατηρεί την εξουσία», στην Άγκυρα και σε διάφορες πόλεις έχουν ξεκινήσει ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών.
Διεθνή αλλά και τουρκικά ΜΜΕ καταγράφουν εκρήξεις, πυροβολισμούς, αλλά και συγκρούσεις των δύο τμημάτων του Στρατού (δηλαδή των πραξικοπηματιών και των πιστών στην κυβέρνηση Ενόπλων Δυνάμεων) ενώ καταγράφεται έντονη κινητικότητα στρατιωτών, τανκς, αλλά και πολιτών απ' άκρη σε άκρη στη χώρα.
Στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί της κυβέρνησης φαίνεται να έχουν «επανακτήσει» το αεροδρόμιο Ατατούρκ, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις των πραξικοπηματιών και τα τανκς έχουν υποχωρήσει από το αεροδρόμιο. Ταυτόχρονα, η κυκλοφορία αποκαθίσταται και στην μεγάλη γέφυρα που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι η επιρροή των πραξικοπηματιών στην Κωνσταντινούπολη υποχωρεί.
Ωστόσο, στην Άγκυρα φαίνεται πως, βάσει πληροφοριών που μεταδίδουν διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ, διεξάγονται κανονικές μάχες μεταξύ ενόπλων -δηλαδή μεταξύ στρατιωτών πιστών στην κυβέρνηση και πραξικοπηματιών.
Πριν λίγο αναφέρθηκε ότι ένα τανκ κατευθυνόταν προς το Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας, αλλά εμποδίστηκε από τους διαδηλωτές που υποστηρίζουν την κυβέρνηση και την Δημοκρατία.
Ταυτόχρονα, το Reuters μετέδωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες άρματα μάχης περικύκλωσαν πριν λίγο το κτήριο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και άνοιξαν πυρ. Το πρακτορείο επικαλείται πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.
Επίσης, καταγράφηκαν πυροβολισμοί στην γέφυρα του Βοσπόρου, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μεταδίδει πως ελικόπτερα πετούν πάνω από την Άγκυρα και έχουν ανοίξει πυρ. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως έχει βομβαρδιστεί το αρχηγείο της τουρκικής Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.