ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΡΙΑ

Αμνηστία σε όσους καταθέσουν τα όπλα προσφέρει ο Άσαντ

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθεί αμνηστία σε όσους αντάρτες καταθέσουν τα όπλα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
asad

«Όποιο πρόσωπο φέρει όπλα [...] και καταζητείται από τη Δικαιοσύνη [...] εξαιρείται από το σύνολο της ποινής αν παραδοθεί και καταθέσει τα όπλα σε διάστημα τριών μηνών από τη δημοσίευση αυτού του διατάγματος» αναφέρει το κείμενο της προεδρίας το οποίο αναπαράγεται από το Sana.

Το διάταγμα εξαιρεί επίσης από κάθε ποινή όποιον έχει αφήσει ελεύθερο, χωρίς αντάλλαγμα, έναν όμηρο.

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανθρωπιστικοί διάδρομοι πρόκειται να ανοίξουν στο Χαλέπι για να επιτρέψουν σε αμάχους και άοπλους αντάρτες να εγκαταλείψουν την πόλη που βρίσκεται υπό πολιορκία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού περιέγραψε την κίνηση ως μία «μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική επιχείρηση».

Σύμφωνα με τη Ρωσία -χώρα-σύμμαχο του συριακού καθεστώτος- τρεις ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν για πολίτες και μαχητές που θέλουν να παραδώσουν τα όπλα και άλλη μία για ένοπλους αντάρτες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Χαλέπι αποκλείοντας την πρόσβαση σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες και αποκλείοντας όλες τις οδούς ανεφοδιασμού.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι οι περίπου 300.000 άνθρωποι που βρίσκονται ακόμα στο Χαλέπι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, οι προμήθειες σε τρόφιμα τελειώνουν στα μέσα Αυγούστου, ενώ ιατρικές εγκαταστάσεις συνεχίζουν να δέχονται επίθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.