ΚΟΣΜΟΣ

Ομιλία της Μέρκελ στο γερμανικό Κοινοβούλιο

Ανάμειξη του ΝΑΤΟ και στα νότια σύνορα της Συμμαχίας με ανάπτυξη Awacs στηρίζει το Βερολίνο

Τις εξελίξεις στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ, τον πόλεμο στην Συρία και την επέκταση του «Ισλαμικού Κράτους», ανέδειξε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ ως τη δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΝΑΤΟ, μετά το θέμα της Ρωσίας.
merkel

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, η Μέρκελ ανέφερε ως πιθανό τρόπο αντίδρασης την προγραμματισμένη ανάπτυξη των αεροσκαφών επιτήρησης Awacs.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριπτε για μεγάλο διάστημα την συμμετοχή της Συμμαχίας στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αγώνα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να δυσχεράνει την ειρηνευτική διαδικασία στην Συρία. Η καγκελάριος εκφράστηκε σήμερα διαφορετικά, τόνισε ωστόσο ότι αυτές οι προκλήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο στρατιωτικά.

«Αποφασιστικής σημασίας είναι και οι περαιτέρω προσπάθειες καταπολέμησης των αιτίων της προσφυγικής ροής, αλλά και δημιουργίας των συνθηκών που θα επαναφέρουν σε αυτή την περιοχή την ελπίδα και την προοπτική», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.