ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακριά από ΔΗΣΥΜ και ΝΔ δηλώνει ο Θεοχάρης

Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς σ' ένα εξάμηνο βλέπει ο Θεοχαρόπουλος

Ένα εξάμηνο δίνει στον χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να ανασυγκροτηθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που έχει ήδη δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα στον χώρο, όπως άλλωστε έχουν κάνει Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης.
gennimata-theoxaropoulos-theodorakis

«Χρειάζεται να ανασυγκροτήσουμε τον χώρο της κεντροαριστεράς, να γίνει μια ισχυρή αυτόνομη προοδευτική παράταξη  από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του μεταρρυθμιστικού κέντρου απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και  στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ», δήλωσε στον Σκάι, υπερθεματίζοντας της άποψής του υπέρ ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα που θα αποτελέσει την ‘εναλλακτική προοδευτική λύση’ για τον τόπο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ανάγκη η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι επιθυμούν οι ηγεσίες και των άλλων κομμάτων που εμπλέκονται στο εγχείρημα. Ήδη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν συμφωνήσει τηλεφωνικά να τα πουν από κοντά επιστρέφοντας από τις διακοπές τους στο τέλος Αυγούστου, ενώ στο μεταξύ έχουν αναθέσει σε εκπροσώπους των κομμάτων τους την επίλυση των όποιων διαφορών μεταξύ τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες ναυαγίου στη συνάντησή τους.

Και ενώ το ενδεχόμενο η προσπάθεια αυτή να τελεσφορήσει, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, την ‘πόρτα’ σε συνεργασία μαζί τους κλείνει η νεοσύστατη πολιτική κίνηση του Χάρη Θεοχάρη «Δημοκρατική Ευθύνη». «Είμαστε μακριά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από τη ΝΔ», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, σημειώνοντας ότι τα υπάρχοντα κόμματα χρειάζονται ανανέωση ιδεών, νοοτροπιών, κουλτούρας και πολιτικού προσωπικού. « Εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ή η ΝΔ δεν καταφέρουν να πετύχουν αυτή την ανανέωση, αν δεν απαγκιστρωθούν από τους κομματικούς στρατούς τους, δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης. Η προσπάθειά μας είναι πρωτίστως ανανεωτική και μετά ενωτική. Χωρίς την ανανέωση δε μπορούμε να πάμε πουθενά», δήλωσε, καλώντας στην ουσία τα δύο άλλοτε κραταιά κόμματα να …αλλάξουν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν είναι μονον οτι ορισμένοι καρεκλοεραστές και καρεκλοπροικοθήρες στο ονομα της κεντροαριστεράς στρώνουν κουβέρτα και ετοιμάζονται να παίξουν το μπαρμπούτι τους είς βάρος του ψαχνόμενου δημοκρατικού κοινού που θέλει να ξεφύγει από την λαίλαπα της Τσιπροκαμενολεβέντικης συμμαχίας ….
  της Νεοδημοκρατικής «αναγέννησης » με τα πισογυρίσματα όμως με «μόκο » για την Καραμανληκή καταστροφή του 2004-2009
  και την ναζιστική προδοσία της Χ.Α. που μας πλήττει .

  Είναι οτι από πάνω, στα αποκόμματα αυτά δεν υπάρχουν άνθρωποι με στόφα και DNA με στοιχειώδη οργάνωτική ικανότητα να διοικήσουν ενα περίπτερο στην γειτονιά τους.
  Τρώγονται λοιπόν για την πρωτοκαθεδρία.

  Θέλουν όλοι να γίνουν στρατηγοί , οταν δεν εχουν ικανότητες αλλα ούτε και απλούς στρατιώτες .
  Ναύαρχοι χωρις απλούς κόπηλατες.
  Οποία η διαφορά με την δική μας οργάνωση το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ που χτίστηκε από την βάση της.

  Εμείς σαν Δημοκράτες , άδολοι και ενεργοί που αποβλέπουμε μόνον στην πρόοδο και την αλλαγή προς το τιμιότερο του πολιτικού συστήματος.
  Της άδικης, μεροληπτικής και με πληθος ανιςότητες ,αναξιοκρατίκα στημένης κοινωνίας μας ( βλέπε φορολόγηση )
  Θέλουμε ν ´ αλλαξουμε ,!

  Εχουμε δοκιμασμένο πρόεδρο και στελέχη , αλλα κυρίως όλοι εμείς οι απλοί πολίτες -μέλη και φίλοι ξέρουμε τι ζητάμε από αυτούς.Όχι αξιώματα , προσωπικές ευκαιρίες , διευκολύνσεις, κονέ και ρουσφέτια . Απαιτούμε αλλαγές παντού, όπου χωλαίνουμε σαν κρατος και κοινωνία.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.