ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες…

Αναβάλλεται η κατάθεση του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου

Μικρή αναβολή παίρνει για την παρουσίασή του, το πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, καθώς υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει διευθετηθούν.
epitropi

Στην πραγματικότητα, το πόρισμα που επρόκειτο να δοθεί αύριο Πέμπτη στη δημοσιότητα, μέσω μίας Συνέντευξης Τύπου, κυρίως όμως στα κόμματα,προκειμένου να προχωρήσουν μετά στην συγκρότηση ει δυνατόν του ενιαίου φορέατον οποίο ευαγγελίζονται, παίρνει …παράταση τουλάχιστον για την επόμενηεβδομάδα.

Αιτία, κάποιες εκκρεμότητες που μένουν να κλείσουν στοντομέα της Οικονομίας, που υπήρξε και ο πιο μεγάλος και πλέον ενδιαφέρον στις θέσειςτης Επιτροπής. Οι εκκρεμότητες έχουν κυρίως να κάνουν με την ανάγκηπροοδευτικότητας στην φορολογία ή όχι, αλλά και με την έγκριση των συνολικάέντεκα κειμένων για την οποία κρίθηκε ότι δεν επαρκούσε μία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής που είχε καθοριστείγια χθες, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε και δεύτερη, πιθανότατα στις αρχές της ερχόμενηςεβδομάδας.

Στο μεταξύ, η Γραμματεία της Επιτροπής έχει ήδη συντάξει έναεισαγωγικό κείμενο στο πόρισμά της, με το οποίο και καλούν στην πραγματικότητα τιςηγεσίες των εμπλεκομένων κομμάτων και κινήσεων να επιταχύνουν τις διαδικασίες στηνκατεύθυνση της συγκρότησης ενιαίου φορέα του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Για ναγίνει αυτό, βεβαίως, μένουν να ξεπεραστούν άλλου τύπου εμπόδια, όπως οιδιαφορετικές προτάσεις επί της διαδικασίας που προτείνεται μεταξύ ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης και Ποταμιού. Στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για Συνδιάσκεψη πουθα εγκρίνει τις θέσεις, παράγοντας έτσι μία πρώτη πολιτική συμφωνία μεταξύ τωνμετεχόντων στο εγχείρημα, και μία συνομοσπονδία κομμάτων και κινήσεων, της οποίαςο αρχηγός θα εκλεγεί από τη βάση, με στόχο έναν νέο φορέα στο απώτερο μέλλον,απαντά με αντιπρόταση ο Σταύρος Θεοδωράκης, ζητώντας εκλογή αρχηγού από τη βάσηπριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τονίζοντας την ανάγκη μαζικής συμμετοχήςτων πολιτών σε αυτή τη διαδικασία. «Οι αρχηγοί δεν θα κάνουν πασαρέλα αλλά θαπαρουσιάσουν τις απόψεις τους έτσι ώστε να αποφασίσει ο κόσμος με βάση τις πολιτικέςαρχές», δήλωσε χθες στον Real FM, επαναλαμβάνοντας τηνανάγκη να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη αρχηγού πάνω από 200.000ψηφοφόροι. «Τα κόμματα γεννιούνται, αν γεννιούνται, από τη συμμετοχή του κόσμου»,είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν στην ψηφοφορία προσέλθουν 20.000 ή 30.000πολίτες, θα σημαίνει ότι το όλο εγχείρημα δεν συγκινεί τον κόσμο…

Οργανωτικού τύπου ζητήματα, πάντως, και πολύ περισσότερο πολιτικά θέματα, δεν αποκλείεται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την κατάθεση του πορίσματος της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου στα κόμματά τους. Εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη, θα πραγματοποιηθεί με στόχο μεταξύ άλλων την υπέρβαση τυχόν δυσκολιών σε επίπεδο κορυφής…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. diogenis 11:27 06/07/2016

    προς τα μέλη της Επιτροπής αν το διαβάσουν απευθύνομαι. Κύριοι και κυρίες, μόνο ρηξικέλευθες προτάσεις πέρα από τα τσιτάτα θέλει να ακούσει ο κόσμος! παρουσιάστε στα κείμενα μόνο ριζοσπαστικές λύσεις στα προβλήματα! μόνο έτσι θα ακουστείτε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.