ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω των θερινών εκπτώσεων

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - Αντιδράσεις και απεργίες

Ανοικτά αναμένεται να είναι την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ορίζει ο νόμος σχετικά με τις Κυριακές του χρόνου, που μπορούν τα μαγαζιά να λειτουργήσουν κανονικά.
katastimata

Τα καταστήματα λόγω και των θερινών εκπτώσεων μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ για τα μεγάλα εμπορικά και μέχρι τις 6 το απόγευμα για τα μικρότερα καταστήματα.

Στο μεταξύ όμως η Ομοσπονδία ΙδιωτικώνΥπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24 απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του εμπορίου, την «ημέρα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, στο πλαίσιο της μνημονιακής νομοθεσίας», όπως αναφέρει.

Σε ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ σχολιάζει: «Όσο η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο Εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν.

Όσο οι καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία, κάνουν τους εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, τόσο οι εργαζόμενοι δεν θα σκύβουν το κεφάλι».

Tέλος η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι: «Καλούμε τα Σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην Απεργία, δίνοντας δυνατό μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές ότι, η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ούτε αναγκαία είναι ούτε ωφέλιμη για τους καταναλωτές, που τόσο μεγάλος λόγος γίνεται.

Αντίθετα καταστρέφει την οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάνω απ´όλα τους εργαζόμενους είτε στέλνοντάς τους στην ανεργία είτε καταστρέφοντας κάθε δικαίωμα που τους έχει απομείνει».

Υπενθυμίζεται ότι σε τοπικό επίπεδο κάθε φορά που τα καταστήματα λειτουργούν Κυριακή, υπάρχουν αντιδράσεις από τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων, τα οποία εξ αρχής είναι αντίθετα με τη νομοθεσία αυτή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.