ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Ανοικτοί λογαριασμοί με Τσίπρα και... εσωτερικό έχει ο Μητσοτάκης

Η μάχη στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο και οι αλλαγές εσωτερικού στη Νέα Δημοκρατία.
Kyriakos Mitsotakis

Δύο παράλληλα ανοικτά μέτωπα έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Αφενός και κυρίως αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του καθώς τα επόμενα 24ώρα αναμένεται η πολιτική αναμέτρηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που έχει ήδη δεσμευτεί ότι μόλις αναλάβει την εξουσία θα ακυρώσει τη σχετική πρωτοβουλία Τσίπρα αναμένεται να εξαπολύσει σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, καταγγέλλοντάς τον ότι επιδιώκει να σπρώξει τη χώρα σε ακυβερνησία προκειμένου ο ίδιος να διατηρήσει, και μετά την ήττα, μερίδιο στην εξουσία. Παράλληλα, στην αιχμή του δόρατος της γαλάζιας κριτικής θα βρεθεί και η, πιθανή, σύμπραξη της Χρ. Αυγής, εφόσον τελικά το κόμμα Μιχαλολιάκου ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών.

Στη Συγγρού, ωστόσο, υπάρχουν και στελέχη που εισηγούνται το ζήτημα της Χρ. Αυγής να βρεθεί σε τρίτη – τέταρτη μοίρα, κυρίως διότι εκτιμούν ότι μία τέτοια προσέγγιση θα επέτρεπε στον κ. Τσίπρα να αντεπιτεθεί, υπενθυμίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις της περιόδου Σαμαρά.

Πέραν της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, στην ατζέντα Μητσοτάκη βρίσκονται και τα εσωτερικά της Ν.Δ. Το κόμμα ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Πειραιώς, μέσα στον Αύγουστο, ενώ αμέσως μετά αναμένεται ο εσωτερικός ανασχηματισμός σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη βαθμολογήσει κομματικά στελέχη αλλά και τις επιδόσεις τομεαρχών – συντονιστών του κόμματος και αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Παρά τις πληροφορίες ακόμη και για αλλαγή του εκπροσώπου του κόμματος κ. Γ. Κουμουτσάκου, ο τελευταίος πιθανολογείται ότι θα παραμείνει, πλαισιωμένος πάντως από στέλεχος της νεότερης γενιάς, πιθανότερα με το ρόλο του αναπληρωτή.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όσοι απο μας δεν αντιπροσευόμαστε μέ κανένα πολιτικό κόμμα που ειναι εντός Βουλής σήμερα γιατί δεν καταφέραμε να πείσουνε μερικές ακόμη χιλιάδες συμπολιτών μας να ψηφίσει τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν πολιτικά και κομματικά για να σώσουν την πατρίδα μας από την επίσημη πτώχευση και την ολική κατάρρευση της οικονομίας της , δεν επικροτούμε τις αντικρουόμενες και οπορτουνιστικές κινήσεις των κομμάτων της Βουλής για την βαβούρα του εκλογικού νόμου που φέρνει τώρα ο Τσίπρας, βλέποντας οτι η πλειονότητα όσων πολιτών τον ψήφισε πριν 1 1/2 χρόνο,εχουν σκυλομετανιώσει.
    Είμαστε όμως ενεργοί πολίτες και έχουμε σαν πάγια θέση το Σύνταγμα της χώρας μας και την χρειαζούμενη Αναθεώρηση του , ετσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των καιρών μας με δικαιοσύνη και σεβασμό στα πανανθρώπινα δικαιώματα όλες τις εποχής το ίδιο γιά όλους.
    Τα σημερινά λοιπόν κόμματα της Βουλής φαίνεται οτι βολεύονται με αρθρα σαν το 86 περί ασυλίας υπουργών π.χ., ενώ εγώ προσωπικά πιστεύω οτι και το θέμα του εκλογικού νόμου θα έπρεπε να ειναι στα συνταγματικά μου δικαιώματα και υποχρεώσεις , γραμμένα εκεί για όλες τις εποχές και για ολα τα συμμετέχοντα όντα.
    Αυτό θα τόνιζα και στους συντρόφους μου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ υποσχόμενος αυτήν την φορά από την βάση μου σαν απλός ψηφοφόρος να κάνω περισσότερα για να αναδείξω την αλήθεια που εξακολουθεί να παραποιείται από τα σημερινά κόμματα της Βουλής των Ελληνων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.