ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνισαν κάθε στοιχείο

«Απάτη» το πτυχίο Αρχιτεκτονικής της Μελάνια Τραμπ

Η αντιγραφή μέρους του κειμένου της Μισέλ Ομπάμα δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η Μελάνια Τραμπ παρουσιάζει ως δικό της έργο κάτι που ανήκει σε κάποιον άλλον.

Εδώ και μήνες αρκετοί αρθρογράφοι σημειώνουν ότι, ενώ η κυρία Τραμπ ισχυρίζεται ότι έλαβε πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το Πανεπιστήμιο της Λουμπλιάνα, στην πραγματικότητα εγκατέλειψε τη σχολή μετά το πρώτο έτος ώστε να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο της μόδας στο Μιλάνο.

Μέχρι πολύ πρόσφατα, μέσω ανάρτησης στην προσωπική της ιστοσελίδα, ισχυριζόταν ότι έλαβε το πτυχίο αυτό προτού ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία και τα προϊόντα περιποίησης δέρματος.

Την Τετάρτη, όμως, η Huffington Post παρατήρησε ότι όλα τα δεδομένα από την εν λόγω ιστοσελίδα είχαν διαγραφεί και πλέον, αν κανείς προσπαθήσει να την επισκεφθεί, τότε μεταφέρεται αυτόματα στην ιστοσελίδα του συζύγου της Ντόναλντ Τραμπ. Παράλληλα, σε προσωπική της ανάρτηση σε μέσα κοινωνική δικτύωσης ανακοίνωσε πως διέγραψε την εν λόγω ιστοσελίδα, «επειδή δεν προβάλλει με ακρίβεια τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα». Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, κατά το συνέδριο του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων χρησιμοποίησε τμήμα αντίστοιχης ομιλίας που είχε εκφωνήσει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2008.

Αρχικά, το επιτελείο του προεδρικού υποψήφιου αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά τελικά συνεργάτης και λογογράφος της γυναίκας του παραδέχθηκε το ατόπημα αυτό σχολιάζοντας πως πρόκειται για λάθος.

Ο Πολ Μάναφορτ, επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι υπήρξε συνειδητή λογοκλοπή και ότι το θέμα έχει λάβει δυσανάλογες διαστάσεις συγκριτικά με τη σημασία του. «Κανείς δεν το πιστεύει. Υπήρξαν μερικές λέξεις, αλλά οι λέξεις αυτές είναι συνηθισμένες. Το 99% του λόγου της αφορούσε την εμπειρία του να είσαι μετανάστης, την αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια και οτιδήποτε άλλο», ανέφερε τότε στο Associated Press. Ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα, αναφέροντας απλώς στο Twitter ότι είναι υπερήφανος που παρουσίασε τη γυναίκα του και εκείνη, με τη σειρά της, εκφώνησε έναν τόσο καταπληκτικό λόγο.

Ενώ τα τρία ενήλικα παιδιά του, που έχουν υψηλόβαθμες θέσεις στον όμιλο Τραμπ, έχουν βιογραφικά στην ιστοσελίδα του υποψηφίου, εκείνη δεν διαθέτει. Ούτε υπάρχει κάποια αναφορά στο πρόσωπό της στο 4.000 λέξεων βιογραφικό του συζύγου της, που διατίθεται στο Διαδίκτυο. Το Tweet της ήταν ένα από τα σπάνια της Μελάνια τους τελευταίους 13 μήνες, από τότε που ο σύζυγός της ανακοίνωσε τη διεκδίκηση του χρίσματος.

Παρόλο που το πρώην μοντέλο συνήθιζε να ποστάρει συστηματικά φωτογραφίες μόδας, φαγητών και διακόσμησης, σταμάτησε να το κάνει όταν ο Τραμπ ενεπλάκη στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.