ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής

Αποχώρησε από τους Δημοκρατικούς ο Σάντερς

Την απόφαση να εγκαταλείψει το κόμμα των Δημοκρατικών, λίγες ώρες αφότου η Χίλαρι Κλίντον πήρε το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, πήρε σήμερα ο Μπέρνι Σάντερς. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος γερουσιαστής.
Bernie Sanders

Ο Σάντερς μάλιστα ήταν ανεξάρτητος βουλευτής πριν κατέβει υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα παραμείνει ανεξάρτητος για τα επόμενα δύο χρόνια, αναφερόμενος στη θητεία του ως γερουσιαστής του Βερμόντ.

Ο 74χρονος πολιτικός έχει μια μακρά σχέση με τους Δημοκρατικούς, καθώς, αν και δεν ήταν μέλος μέχρι πρόσφατα, αρκετά μέλη του κόμματος, τον είχαν στηρίξει όταν κυνηγούσε τη θέση του Γερουσιαστή το 2005.

Εκτός των άλλων, η απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, δείχνει ότι σε περίπτωση νίκης της Κλίντον, ο Σάντερς δεν επιθυμεί μια θέση στη νέα κυβέρνηση, κάτι που γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα.

Η απόφασή του έρχεται ως συνέπεια της ήττας του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και εν μέσω του σκανδάλου με τα e-mails και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks. Πλέον, το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν στις εκλογές οι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι που τον ψήφισαν, παρότι ο ίδιος ο Σάντερς τους κάλεσε να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον τον προσεχή Νοέμβριο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη τον τελευταίο καιρό είδε τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν μπροστά από τη Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.