ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο κοινωνικό πακέτο; «Είναι επικίνδυνοι…», λένε στο ΠΑΣΟΚ

Αποδομούν μία προς μία τις εξαγγελίες Τσίπρα

Την πλήρη αποδόμηση των κυβερνητικών εξαγγελιών περί ‘κοινωνικού πακέτου’,επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, αναιρώντας ένα προς ένα όσα είπε ο πρωθυπουργός και κατηγορώντας τους κυβερνώντες ότι στην πραγματικότητα φτωχοποιούν την κοινωνία,εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα και ψεύδονται ασύστολα.

«Είναι ανίκανοι,αδίστακτοι και επικίνδυνοι», λένε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποδομώντας ως εξής τις κυβερνητικές εξαγγελίες επί επτά συγκεκριμένων πυλώνων :

ΥΓΕΙΑ

Για πρόσβαση στο ΕΣΥανασφάλιστων μόνο με το ΑΜΚΑ και δωρεάν φάρμακα σε όσους έχουν βιβλιάριοπρόνοιας μίλησε ο πρωθυπουργός. «Δεν πρόκειται για νέο μέτρο, αλλά γιαεπανάληψη ισχυόντων. Πάνω από το 95% των ανασφάλιστων και όσων απώλεσαν τηνασφαλιστική τους ικανότητα είχε καλυφθεί από το 2011. Το μέτρο διευρύνθηκε το2014 με διάθεση 25.000.000 € από το κοινωνικό πλεόνασμα», απαντά το ΠΑΣΟΚ. Όσογια τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα περί επαρκούς στελέχωσης των δομών υγείας,σημειώνουν ότι τα νοσοκομεία καταρρέουν και πως οι εργαζόμενοι μειώθηκαν από68.650 το 2014 σε 61.481 το 2015. Ακόμα και οι προσλήψεις 916 ιατρών καινοσηλευτών που είχαν εγκριθεί το 2014, λένε, καθυστερούν. Στα περί νέωνδομών, οικογενειακού γιατρού και δομών ανά γειτονιά, σημειώνουν ότι ουδέν έχειγίνει επί ενάμιση χρόνο, ενώ στα περί ριζικής αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ μιλούνγια ‘βάλτο’. «Το χρέος των Ταμείων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι σήμερα 2,3 δις.από 0,6 δις. πριν από ένα χρόνο. Οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι παραμένουναπλήρωτοι», λένε.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Για απόλυτη προστασίακαταβαλλόμενων συντάξεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, να …κοκκινίζει σταμεγαλύτερα ψέματα του συνέστησε το ΠΑΣΟΚ. «Δεν έχουν τσίπα. 158.000συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ. 280.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου βλέπουν τομέρισμά τους να μειώνεται ή να καταργείται. 300.000 επικουρικές συντάξειςκόβονται μέχρι και 43%. Και έρχεται ο κόφτης στις προσωπικές διαφορές»,σημείωσε η υπεύθυνη του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της ΚΟτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου. Αντιστοίχως, κατηγόρησε τονπρωθυπουργό για ‘μετονομασίες και βαφτίσια’ στο θέμα της καθιέρωσης εθνικήςσύνταξης, αφού επαναλαμβάνει τη βασική σύνταξη νόμου του 2010 και μειώνει τηνανταποδοτική σύνταξη κατά 33%.

ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΑΔΥΝΑΜΩΝ

Στην εξαγγελία τουπρωθυπουργού για δωρεάν ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά, δωρεάν νερό σε 58.000νοικοκυριά και δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στοΠΑΣΟΚ απαντούν ότι πρόκειται για …ψίχουλα. «Το 2014 διατέθηκε για πρώτη φοράποσό 450.000.000 ευρώ από το Πρωτογενές Πλεόνασμα που κάλυψαν 600.000ωφελούμενους. Τώρα πανηγυρίζουν για ένα ποσό 108 εκατομμυρίων ευρώ, δηλ. το ¼.Για το 2016 έχουν καλύψει στον προϋπολογισμό μόνο το 20% του κονδυλίου.Ταυτόχρονα αύξησαν τα εισιτήρια στα Μ.Μ.Μ. και μείωσαν το επίδομα θέρμανσης γιατους ίδιους δικαιούχους», σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα περί κοινωνικούεισοδήματος αλληλεγγύης ύψους 900 εκατ.ευρώ, στην Χαριλάου Τρικούπηυποστηρίζουν πως η αλήθεια είναι διαφορετική. «Αρχικά το πάγωσαν. Έπειτα τοεπανέφεραν με άλλο όνομα με πίεση των δανειστών. Τώρα μιλούν για πιλοτική φάσημε 14 μήνες καθυστέρησης», λένε.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μιλώντας για αναστροφήτης εργασιακής απορρύθμισης, ο Αλέξης Τσίπρας ‘τσίγκλισε’ τα αντανακλαστικά τουΠΑΣΟΚ, που θυμίζει ότι είχε θέσει βέτο για νέες δυσμενείς αλλαγές στοεργασιακό, τις οποίες επανέφερε στον διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ πετώντας στον κάλαθο τωναχρήστων, όπως λένε, τις υποσχέσεις τους για βασικό μισθό 751 ευρώ.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Για μικρή μείωσηανεργίας μίλησε ο πρωθυπουργός. «Παίζουν με τα νούμερα. Ο απόλυτος αριθμός τωναπασχολουμένων μειώνεται ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της μαζικής φυγής νέωνεπιστημόνων στο εξωτερικό. Διαφεύγει της προσοχής τους ότι η μερική απασχόλησηδιευρύνεται ραγδαία. Φυσικά ούτε κουβέντα για ανάπτυξη και επενδυτικέςπρωτοβουλίες», λένε στο ΠΑΣΟΚ. Όσο για τα περί επανασχεδιασμού των προγραμμάτωνκοινωφελούς εργασίας των Δήμων, στην Χαριλάου Τρικούπη απαντούν ότι «μεπρογράμματα ασπιρίνες δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία». Την ίδια ώρα 26.000 επιχειρήσειςέβαλαν λουκέτο και μέσα σε ένα χρόνο και 75.000 έχουν κάνει αίτηση για αλλαγήέδρας, λένε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι οδηγούμαστε σε τραγικέςκαταστάσεις που δεν θα αντιμετωπιστούν με την κοινωφελή εργασία.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για προστασία τηςπρώτης κατοικίας σε ποσοστό 94% όταν η κυβέρνηση Σαμαρά μιλούσε για πλήρηαπελευθέρωση, μίλησε ο πρωθυπουργός. «Ανερυθρίαστο ψέμα», λένε στο ΠΑΣΟΚ,σημειώνοντας ότι αντίθετα είναι η πρώτη φορά που ξεκινούν πλειστηριασμοίκατοικιών. «Μετά τις 31.12.2017 θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί της α’κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσειςπρος τους δανειστές», λένε. Όσο για την εξαγγελία περί συγκρότησης φορέαΑκινήτων και προσφοράς δημοσίων ακινήτων σε αστέγους, στην Χαριλάου Τρικούπηκαλούν σε ειρωνικό τόνο τους κυβερνώντες να συμφωνήσουν πρώτα μεταξύ τους γιατα ακίνητα που έχουν καταλάβει οι …μπαχαλάκηδες.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Απαντώντας τέλος σταπερί ίδρυσης νέων ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης και περί πρόσληψηςπερισσότερων αναπληρωτών στον πυλώνα της Παιδείας, στην Χαριλάου Τρικούπη,απαντούν αντίθετα για ‘πλήρη αποδόμηση παντού’, με κατάργηση των ολοήμερωνσχολείων, των ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση και των θέσεων στηνειδική αγωγή.

Αναπάντητη ασφαλώς δεναφήνουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ‘δέσμη μέτρων’ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τοΕΚΑΣ, μιλώντας για θεσμοθέτηση πλήρους απαλλαγής από φαρμακευτική δαπάνη,απαλλαγή από παρακράτηση 6% υπέρ υγείας, κάρτα σίτισης, συνέχιση παροχής του σεόσους έχουν αναπηρία 80% και άνω και διατήρησή του στον έναν από τους δύο ενόςζευγαριού. «Αφού εξοντώνουν τους χαμηλοσυνταξιούχους τους οδηγούν σε συσσίτια»,λένε στο ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας με νόημα ότι το ΕΚΑΣ κόπηκε ήδη για τους πρώτους158.000 χαμηλοσυνταξιούχους και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα κοπεί γιατο σύνολο των 400.000 δικαιούχων. «Έτσι, θα μετατρέψουν τους συνταξιούχους σεαπόρους για να πάνε στα συσσίτια», καταλήγουν…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.