ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αθωώθηκαν 15

Απόφαση... χάδι για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Noor 1

Την ενοχή για 15 από τους 30 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 με του δυο τόνους ηρωίνης και αντιμετωπίζουν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.
noor1

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε οτι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους (ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του πλοίου, αλλά και τα μέλη του πληρώματος), ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης (μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού) είναι ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για την ένταξη και συγκρότηση της οργάνωσης και κατηγορείται μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση των ναρκωτικών.

Το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Κατά την κατηγορία πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη, ενώ τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης καταλήγουν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 20:41 18/07/2016

    ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ Η ΘΕΜΙΔΑ !!!!!!!
    To Μαφιόζικο ΠαραΚράτος κατέλυσε και τυπικά το Κράτος οπερέτα !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.