ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Γάλλου προέδρου σε ΗΠΑ - Ρωσία

Aποφασιστική δράση κόντρα στην Αλ Νόσρα ζήτησε ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες από την Βαρσοβία ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην Συρία να επιτρέψει την ενίσχυση άλλων ένοπλων οργανώσεων, ιδιαίτερα του Μετώπου αλ Νόσρα, καλώντας την Ρωσία και τις ΗΠΑ να αναλάβουν παράλληλη στρατιωτική δράση ενάντια στην οργάνωση, παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία.

"Υπάρχει μια αποδυνάμωση του Νταές (σ.σ. ακρωνύμιο στα αραβικά του ΙΚ), αυτό είναι αναμφισβήτητο", αλλά "χρειάζεται να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου θα αποδυναμώνεται το ΙΚ και θα ενισχύονται άλλες οργανώσεις", δήλωσε ο Ολάντ μετά την συνάντηση του με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

"Είναι σαφές ότι το Μέτωπο αλ Νόσρα ενδεχομένως να ενισχύσει τις δυνάμεις του. Αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις δράσεις μας ενάντια στο Νταές, αλλά παράλληλα πρέπει μαζί με την Ρωσία και τις ΗΠΑ, που ηγούνται των δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού, να αναλάβουμε δράση, εξίσου αποτελεσματική, ενάντια στο Μέτωπο αλ Νόσρα", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.

Την 1η Ιουνίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογος του Τζον Κέρι εξέφρασαν την ανάγκη να ληφθεί "αποφασιστική κοινή δράση" ενάντια στο παρακλάδι της αλ Κάιντα στην Συρία.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσαν την Τετάρτη ότι είναι έτοιμοι "να εντείνουν την συνεργασία" των στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών στην Συρία

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.