ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία: Τρομοκρατική επίθεση η δολοφονία Αιγύπτιου στα Εξάρχεια

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε σήμερα Σάββατο η πρωτο-εμφανιζόμενη οργάνωση Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων, όμως η όλη επίθεση δείχνει ξεκάθαρα τρομοκρατία και παραδειγματική εκτέλεση, σύμφωνα με αξιωματικούς στης Αστυνομίας.

Εκατό τοις εκατό ως τρομοκρατική ενέργεια βλέπει η Αστυνομία την πρόσφατη δολοφονία ενός Αιγυπτίου, πριν ένα μήνα στα Εξάρχεια, μετά και την ανάληψη της ευθύνης για το χτύπημα από μία πρωτο-εμφανιζόμενη οργάνωση, την οποία αξιωματικοί της Αστυνομίας αντιλαμβάνονται ως «εκδικητές της πλατείας».

Ο 36χρονος Αιγύπτιος Αλές Μοχάμεντ έπεσε νεκρός στις 7 Ιουνίου, μετά από δολοφονική ενέδρα που είχε στηθεί στην οδό Θεμιστοκλέους, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του θύματος.

Οι δύο δράστες κινήθηκαν με μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε έξι φορές εναντίον του Αιγύπτου, με δύο πιστόλια, δίνοντας μάλιστα και χαριστική βολή. Οι δολοφόνοι είχαν ομάδα υποστήριξης ενώ ενδέχεται να είχε προηγηθεί τηλεφώνημα-παγίδα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε σήμερα Σάββατο η άγνωστη έως τώρα οργάνωση Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων υποστηρίζοντας σε ανάρτησή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι το θύμα πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας. Αποκορύφωμα, ισχυρίζεται η οργάνωση, ήταν η δολοφονική επίθεση σε τρεις συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ, τον περασμένο Μάρτη.

Οι Αρχές θεωρούν πως το περιστατικό είναι 100% τρομοκρατία και παραδειγματική εκτέλεση του Αιγυπτίου, με την υπόθεση να μεταφέρεται πλέον στην Αντιτρομοκρατική.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται πλέον να καλέσουν για κατάθεση πρωτοκλασάτο μέλος του ΒΟΧ και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που είχε δεχθεί επίθεση από το θύμα. Το ίδιο μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε στοχοποιήσει τον 36χρονο Αιγύπτιο με κείμενό του τον περασμένο Φεβρουάριο μετά το επεισόδιο του ξυλοδαρμού.

Επιπλέον, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, αναμένεται να εξετάσουν εκ νέου το βίντεο πορείας κατά των ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια, που έγινε στις 5 Μαρτίου 2016, πορεία που περιφρουρήθηκε από τουλάχιστον δέκα ενόπλους.

Κάποια από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην περιφρούρηση μοιάζουν με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση του Χαμπίμπι, χωρίς όμως να είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.

Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.