ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτες δηλώσεις μετά τον διορισμό του ως ΥπΕξ

Μπ. Τζόνσον: Αποχωρούμε από την ΕΕ όχι από την Ευρώπη

O Μπόρις Τζόνσον, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας διεμήνυσε σήμερα ότι το να αποχωρήσει η χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει από την Ευρώπη, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τον διορισμό του σε αυτήν την θέση.
johnson

«Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του γεγονότος ότι αποχωρούμε από την ΕΕ και των σχέσεών μας με την Ευρώπη, οι οποίες θα ενισχυθούν» υποστήριξε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μπροστά από το υπουργείο.

«Σίγουρα θα πραγματώσουμε τη βούληση των πολιτών όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα εγκαταλείψουμε την Ευρώπη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι η χώρα του θα μπορεί να διαδραματίσει έναν μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στους κόλπους της Ευρώπης, μια άποψη που, όπως υπογράμμισε, συμμερίζονται οι ΗΠΑ.

«Με μεγάλη χαρά έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (Τζον) Κέρι, ο οποίος συμφώνησε απόλυτα με αυτήν την ανάλυση. Η θέση του είναι ότι μετά το Brexit και μετά τις διαπραγματεύσεις, αυτό που πραγματικά θα ήθελε να δει... είναι μια μεγαλύτερη παρουσία της Βρετανίας στο εξωτερικό, μια σημαντικότερη παρουσία στη διεθνή σκηνή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.