ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη νεότερη πολιτική ιστορία

Μπαλάφας: Κορυφαία επιλογή ο εκλογικός νόμος

mpalaf

"Αν γίνει αποδεκτή η επιλογή μας για απλή αναλογική και των 300 εδρών και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε συνδυασμό με την συνταγματική μεταρρύθμιση, θα έχουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στην Αριστερά και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική. Αυτό, μαζί με το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη συναίνεση συνιστούν, κατά την άποψή μας, τεράστια πρόοδο", υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος κυρίως προς το ΚΚΕ αναφέρθηκε στο όριο του 3%, για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και σημείωσε ότι απολύτως απλή αναλογική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει μια περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μπαλάφας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι είναι αντίθετη με την αναλογική εκπροσώπηση, αισθάνεται φόβο μπροστά στη διεύρυνση της πολιτικής συμμετοχής και επισείει τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Ποτάμι είπε ότι "δείχνει να πνίγεται στις αντιφάσεις του και να καταλήγει ουραγός της Νέας Δημοκρατίας".

Απευθυνόμενος τέλος στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι πριν από ένα χρόνο κατέθεσαν πρόταση νόμου "σχεδόν ίδια με αυτή που καταθέτουμε", όπως είπε, αλλά τώρα δεν την ψηφίζουν.

"Η απλή αναλογική ήρθε πρώτη φορά και δεν πρέπει να την κλωτσάτε", κατέληξε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η κ. Γεννηματά είχε διευκρινίσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει εκλογικό νόμο σε δόσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.