ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα» του προέδρου της Βουλής προς την αντιπολίτευση

Boύτσης για εκλογικό νόμο: Διαχρονική απαίτηση της αριστεράς η απλή αναλογική

«Η απλή αναλογική, έτσι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση, ικανοποιεί απολύτως την αξιακή και διαχρονική απαίτηση της αριστεράς και όλων των αριστερών δυνάμεων», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»
voutsis

«Περιμένω και από τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, του ευρέος δημοκρατικού φάσματος και της δημοκρατικής παράδοσης να αναλογιστούν και με βάση τον εαυτό τους τώρα, σε τι ποσοστά βρίσκονται, και κυρίως βλέποντας τον ορίζοντα των άμεσων και μελλοντικών καταστάσεων να αναλογιστούν την ευθύνη τους και τις θέσεις που κατά καιρούς έχουν πάρει» τόνισε.

Στο ερώτημα αν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βούτσης είπε ότι αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ βεβαίως, αλλά και στα άλλα κόμματα, δηλαδή στο ΚΚΕ, στο Ποτάμι, στην Ένωση Κεντρώων, σε όλον αυτόν τον χώρο είτε τον ενδιάμεσο, είτε της παραδοσιακής αριστεράς. Είπε ότι περιμένει προβληματισμό και δημόσιο διάλογο, επισημαίνοντας ότι «θα μιλήσουμε 10 μέρες τουλάχιστον μέσα στη Βουλή, δηλαδή από Τετάρτη-Πέμπτη κι ύστερα θα μπουν στις επιτροπές και θα γίνει πολύ ουσιαστικός διάλογος μέχρι να φτάσει στην Ολομέλεια».

Κληθείς να σχολιάσει για το ότι δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές, ακόμα κι αν επί της αρχής δεν συγκεντρωθούν οι 200 βουλευτές, αν στα άρθρα 2 και 3 υπάρξει η πλειοψηφία των 2/3, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Είναι στο άρθρο 4 αυτό που λέτε. Αυτό που λέτε ως πρόβλεψη ισχύει, δηλαδή αν ψηφιστεί το προακροτελεύτιο άρθρο βεβαίως θα ισχύσει».

Και υπογράμμισε: «Καθένας θα πάρει την ευθύνη του σε απόλυτο βαθμό για το πιο πολιτικό σύστημα θα υπάρχει στη χώρα μετά το κλείσιμο της κρίσης, μετά το κλείσιμο αυτού του κύκλου. Αυτό είναι το πολιτικό θέμα που τίθεται και βεβαίως βαραίνει ιστορικά και διαχρονικά όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FRIDA. 15:40 03/07/2016

    Δέν είναι απλή αναλογική αυτό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο εκλογικό νόμο.Είναι μια απέλπιδα προσπάθεθα του ΣΥΡΙΖΑ να μην σχηματίζεται κυβέρνηση τώρα που στις δημοσκοπήσεις το πολιτικό μόρφωμα της Κουμουνδούρου συντρίβεται και εκτός όλων των άλλων ο Τσίπρας με τον εκλογικό νόμο έκτρωμα που φέρνει δίνει κυρίαρχο ρόλο στην τρίτη πολιτική δύναμη την Χρυσή Αυγή.Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά Τσίπρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.