ΠΑΣΟΚ

Ενώ πάμε για συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς τον Οκτώβριο...

Δε λέει να κοπάσει η κόντρα της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Μπορεί η ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χθες, να είναι εξόχως καθησυχαστική για τα επόμενα βήματα του χώρου, αφού «η προγραμματική σύγκλιση κομμάτων και κινήσεων που επιτεύχθηκε (σ.σ. με το πόρισμα της Επιτροπής Διαλόγου) αποτελεί θεμελιακό στοιχείο για τα επόμενα βήματα ενότητας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», όπως αναφέρεται, η πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο …ρόδινη. Μένει να γίνει ένας κύκλος επαφών μεταξύ των ηγεσιών του χώρου, όπου καθόλου βέβαιο δεν είναι από πριν ότι θα συμφωνήσουν μεταξύ τους, ενώ ήδη στο ΠΑΣΟΚ αναγεννιούνται εσωκομματικά προβλήματα με νέο επεισόδιο στην κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράστηκε ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής Διαλόγου εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ συζητήθηκαν και οργανωτικά βήματα για τη συνέχεια. Επιμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού, σύγχρονου πόλου της Σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, αλλά με όρους αυτονομίας και οριοθετημένου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα προτείνει μέσω της Φώφης Γεννηματά στις επαφές της με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς του χώρου, τη σύγκληση μίας συνδιάσκεψης τον Οκτώβριο, εν είδει εργαλείου δέσμευσης όλων των συμμετεχόντων ότι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και μετά την εκλογή αρχηγού, αλλά και ‘επιβεβαίωσης’ σε ευρύτερη βάση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Διαλόγου. Αμέσως μετά θα προτείνει τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού από τη βάση και κατόπιν συνέδριο της παράταξης πλέον μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017. Στο συνέδριο αυτό θα εκλεγούν όργανα, που δεν θα καταργούν όμως τη λειτουργία των υπαρχόντων κομμάτων.

Η όλη πρόταση αναμένεται να προσκρούσει στις αιτιάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για εκλογή αρχηγού από τη βάση ως πρώτο βήμα και ιδρυτικό συνέδριο νέου φορέα στη συνέχεια, πιθανώς δε και στις προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που θα πρέπει μόλις σταλούν στις υπόλοιπες ηγεσίες του χώρου να αναζητηθεί κατά πόσον συγκλίνουν με αυτές της Επιτροπής Διαλόγου ή όχι.

Στο μεταξύ, νέος 'πόλεμος' έχει ξεσπάσει μεταξύ Φώτης Γεννηματά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Με μια αποστροφή του λόγου της στη Βουλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε όσους επιθυμούν να γίνουν υπουργοί σε κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ή του Κυριάκου Μητσοτάκη με 'τσόντα' τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, να φροντίσουν να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντίστοιχα, απαντώντας τρόπον τινά στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επιμένει να μιλά για συνεργασία των φορέων του φιλοευρωπαϊκού τόξου κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επειδή "ακούει διάφορα περί επιθυμίας ορισμένων να παίξουν ρόλο στο μέλλον", όπως είπε, θύμισε με νόημα ότι "εγώ δεν ήμουν υπουργός καμίας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, ήμουν κυβερνητικός εταίρος", δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια κόντρα που δε λέει να κοπάσει...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΙΚΟΣ 14:55 23/07/2016

  ουστ…..fatman…………………….!!!!!!!!!!

 2. Λάθος Βαγγέλη,
  Γιά την κεντροαριστερά δεν υπήρξες ποτέ κυβερνητικός εταίρος …
  Μιά κοινή εταίρα του Σαμαρά ήσουν και παραμένεις η πολιτική τροτέζα στο εναπομένον ΠΑΣΟΚ.
  Πάρε και τον Γρηγοράκο σου εκεί που θα πας για πολιτική πιάτσα!

  • ΛΑΒΑΣ 12:23 23/07/2016

   Φίλε Δημοσθένη, σκηνοθεσία κακού σκηνοθέτη είναι όλα αυτά περί κόντρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.