ΚΟΣΜΟΣ

Για αποτροπή διαρροών τουρκικών εγγράφων

Δέχτηκε επίθεση από χάκερς το Wikileaks

Μετά την αποτροπή του πραξικοπήματος, φαίνεται πως οι δυνάμεις του Ταγίπ Ερντογάν εργάζονται και για έναν ακόμη, παράλληλο σκοπό: να αποτρέψουν την προαναγγελθείσα δημοσίευση, από τον γνωστό ιστότοπο Wikileaks, 100.000 εγγράφων που αφορούν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά και εν γένει στην πολιτική κατάσταση στη γειτονική χώρα.
wikileaks-erdogan

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της γνωστής ιστοσελίδας των αποκαλύψεων, χάκερς «χτύπησαν» το Wikileaks, επιχειρώντας να εμποδίσουν την αποκάλυψη-δημοσίευση των εγγράφων αυτών.

«Ο χρόνος της επίθεσης δείχνει ρόλο της κυβέρνησης της Άγκυρας και των συμμάχων της» έγραψε το Wikileaks στο λογαριασμό του στο Twitter, αν και δήλωσε ότι δεν είναι σαφές ποιοι βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση και τη δολιοφθορά. «Θα επικρατήσουμε και υα δημοσιεύσουμε» προαναγγέλλει η ιστοσελίδα.

Επιμένουν, δε, «καρφιτσώνοντας» το σχετικό «τιτίβισμα» στην κορυφή του λογαριασμού του Wikileaks στο Twitter, ότι πρόκειται να δημοσιεύσει 300.000 έγγραφα εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) του κόμματος ΑΚΡ του Τούρκου προέδρου, τα οποία ανταλλάχθηκαν μέχρι τις 7 Ιουλίου φέτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.