ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δύο αιτήσεις για την επίσπευση της δίκης των «μαύρων ταμείων»

«Διάβημα» Παρασκευόπουλου στον Άρειο Πάγο για τη Siemens

Την ώρα που η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και μέρους της Δικαιοσύνης για το φιάσκο της επ’ αόριστον αναβολής της δίκης για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens συνεχίζεται, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και κατέθεσε δύο αιτήσεις για την επίσπευση της δίκης σχετικά με την υπόθεση που έχει αποκληθεί –και δικαίως- ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης».
paraskevopoulos1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατόπιν εντολής που έλαβε χθες από τον πρωθυπουργό, ζήτησε από την κ. Δημητρίου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθεί και να εκδικαστεί η υπόθεση και να μην υπάρξουν παραγραφές.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι υπέβαλε δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων, προσθέτοντας ότι, «κατά την γνώμη της κυβέρνησης, της κοινωνίας και όλων νομίζω έχουν μία εξαιρετική σημασία και βαρύτητα και γι' αυτό δικαιολογείται και μία κατ' εξαίρεση δικονομική πορεία όσον αφορά την ταχύτητα».

«Είναι μια υπόθεση η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, έχει πολλές διαστάσεις πέρα από αυτές που έχουν φανεί όχι κοινωνικές-οικονομικές αλλά δικονομικές. Θα μου επιτρέψετε να μην υπεισέλθω σε καμία λεπτομέρεια που έχει σχέση με ζητήματα που αυτή τη στιγμή ερευνώνται, τα οποία θα ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα στα οποία δεν ανήκω εγώ», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους πως «όλες οι ενέργειες για την επίσπευση της δίκης που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ήδη γίνει». «Η ταχεία εξέλιξη της δίκης είναι κάτι που εύχονται όλοι και ελπίζουμε από εδώ και πέρα να φανεί», κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γιά το φιάσκο της επ´αόριστον αναβολής της δίκης ορισμένων μικρών ή μεσαίων αλλοδαπών υπαλλήλων της Ζημενς στην ομώνυμη υπόθεση που εκκρεμεί στα ελληνικά δικαστήρια πριν από παρεμβολές της κυβερνησης προς την δικαιοσύνη ( δικαίωμα το οποίον δεν της παρέχει το σύνταγμάμας ) θα έπρεπε προτίστως να εμπεριείχε εκ των υστέρων μιά (1) τουλαχιστον παραίτηση κάποιου υπευθύνου που παραμέλησε την δουλειά του …
    Μωρε , παχείδερμαα είναι οι διοικούντες την πατρίδα μας πολιτικοί και ανώτεροι λειτουργοί του κράτους μας !
    Άντε τώρα να δούμε και οικονομική ανάπτυξη , για τα κλυτερεψουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.