ΚΟΣΜΟΣ

«Για κοινή αντίδραση»

Διαβουλεύσεις Αναστασιάδη με τους Ευρωπαίους ηγέτες για τα γεγονότα στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Μογγολία για την σύνοδο Ασίας-Ευρώπης, είχε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Τουσκ, την ύπατη Εκπρόσωπο, κυρία Μογκερίνι και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ «για κοινή αντίδραση στα τεκταινόμενα στην Τουρκία», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.
nikaros

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης , δήλωσε στο ΡΙΚ από την Μογγολία, ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και για το σκοπό αυτό συσκέπτεται επιτελείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, είπε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή «τα αναγκαία μέτρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τα όποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.