ΚΟΣΜΟΣ

Die Linke: Καταδικάζουμε το πραξικόπημα - Κίνδυνος περαιτέρω αντιδημοκρατικής πορείας του "διχαστικού Ερντογαν"

Οι ηγέτες της γερμανικής Aριστεράς (Die Linke), καταδικάζουν το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ως «επίθεση ενάντια σε κάθε δημοκρατική προοπτική στην Τουρκία», καταδίκασαν οι συμπρόεδροι Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ όπως επίσης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της κόμματος Σάρα Βάγκενκνεχτ και Ντίτμαρ Μπάρς (αναπληρωτής).Τα ηγετικά στελέχη της Αριστεράς εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

«Όλα δείχνουν «ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να επιταχύνει την πορεία προς ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία. Η αντιδημοκρατική πολιτική του Ερντογαν, οι διώξεις των αντιπολιτευόμενων, ο πόλεμος κατά των Κούρδων, η καταπίεση των πρωτοβουλιών της κοινωνίας των πολιτών διχάζει την κοινωνία και θα συνεχίσει να την διχάζει». Γι’ αυτό η γερμανική κυβέρνηση «πρέπει να διορθώσει την πολιτική τη έναντι του Ερντογάν επειγόντως. Πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα για ειρηνικό διάλογο και δημοκρατική αλλαγή στην Τουρκία. Οι Γερμανοί στρατιώτες (ενν. στη βάση του Ιντσιρλίκ) πρέπει αμέσως να επιστρέψουν».

Ο πρώην ηγέτης και ιστορικό στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε / έγραψε επίσης στο facebook ότι «τόσο ένα επιτυχημένο όσο και ένα αποτυχημένο πραξικόπημα οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: στην κατεδάφιση της δημοκρατίας, στον περαιτέρω περιορισμό των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης και επομένως στον περιορισμό της ελευθερίας, ιδίως για τους Κούρδους, και σε δραστικούς περιορισμούς του κράτους δικαίου».

Ο Γκίζι πρόσθεσε επίσης ότι ο Ερντογάν πρέπει «επιτέλους να αναγνωρίσει ότι διχάζει την κοινωνία, δεν την ενώνει». Το τελευταίο όμως είναι «το πλέον επείγον καθήκον» στην Τουρκία, όπως τόνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.