ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Υψηλές θερμοκρασίες»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση στην κατάθεση της αδερφής του Ρουπακιά

Υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, όταν πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά , Χρυσούλα , η οποία βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της.
diki

" Μετά  από όλες αυτές τις συμπτώσεις εσείς δεν έχετε καμία σχέση με το φόνο ; " τη ρώτησε ."Ε όχι δα ... Εσείς για τον εαυτό σας δεν έχετε ευθύνη ; " απάντησε η μάρτυρας.

Ακολούθησε αναταραχή στο ακροατήριο που είναι χωρισμένο στα δυο.

Η πλευρά της οικογένειας Φύσσα άρχισε  να χειροκροτεί και η μητέρα της Χρυσούλας Ρουπακιά  φώναξε προς τον δικηγόρο " Φτού σου, πουλημένε" . Η μητέρα και ο θείος του Παύλου Φύσσα αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως δεν μπορούν να ακούνε συνεχώς σχόλια απο την άλλη πλευρά. Ο θείος , μάλιστα, του Παύλου Φύσσα απάντησε  στην γυναίκα "Στα παιδια σου και στα εγγόνια σου η κατάρα" και στρεφόμενος στον Γ. Ρουπακιά φώναξε "Στα παιδιά σου . Ρουπακιά στα παιδιά σου . Που θα βγείτε  και από πάνω δολοφόνοι. Ντροπή με αυτό το βδέλυγμα που υποστηρίζετε" .
Το δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή για να πέσουν οι τόνοι .

Να αναδείξουν την ύπαρξη στενότερης σχέσης της Χρυσούλας Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή από αυτή που ισχυρίζεται  η ίδια επιχείρησαν, νωρίτερα,  να αναδείξουν με σειρά ερωτήσεων οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά, η οποία κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στη δικη της Χρυσής Αυγής , επανέλαβε πως υπήρξε ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής επιμένοντας , ωστόσο , πως  συμμετείχε σε ελάχιστες εκδηλώσεις της χωρίς να έχει ενεργό ρόλο.
Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση  στο Μελιγαλά στην οποία η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.
"Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγο μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν" είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας κοιτάζοντας τη φωτογραφία που της υπέδειξε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

"Δεν πιστεύω ότι εκείνος έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω" είπε η Χρυσούλα Ρουπακιά "Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος , όμως μου λέει "αν υπήρχε κάτι διαφορετικό  δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου; " είπε και συμπλήρωσε πως ο αδελφός της , της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά θα συνεχιστεί αύριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.