ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δημοσκόπηση: Εντυπωσιακό προβάδισμα της ΝΔ με 11,5%

Δημοσκόπηση, που δίνει εντυπωσιακό προβάδισμα στη ΝΔ.
mitsotakistsipras

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προβάδισμα που ξεπερνά τις 11 ποσοστιαίες μονάδες ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ φτάνει τις 36,5 ποσοστιαίες μονάδες (52,5% έναντι 16%).

Το «άνοιγμα» της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται να εξηγείται από την αρνητική εκτίμηση των κυβερνητικών επιδόσεων στην κοινή γνώμη (8 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση) και την απαισιοδοξία που επικρατεί για το μέλλον (8 στους 10 εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα).

Ειδικότερα:

ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 17%
Χρυσή Αυγή 8%
ΚΚΕ 6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%
Ένωση Κεντρώων 3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,5%
ΑΝΕΛ 2%
Ποτάμι 1,5%
ΛΑΕ 1,5%
Πλεύση Ελευθερίας 1,5%
Άλλα κόμματα 5%
Δεν Ξέρω - Δεν Απαντώ 19%

dim

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, το 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 7% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, με 18,5% να απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι και το 12,5% να δηλώνουν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.