ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Δημοσκόπηση Reuters: Μπροστά 6 μονάδες η Χίλαρι Κλίντον

Σαφές προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων φέρεται να διατηρεί η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον έναντι του ανταγωνιστή της υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε.
Secretary of State Clinton delivers remarks on the Wikileaks scandel.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters σχεδόν το 41% του δείγματος τάχθηκε υπέρ της Κλίντον, το 35% υπέρ του Τραμπ, ενώ το 25% απάντησε «άλλος/άλλη», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου σε δείγμα 1.043 προσώπων που είπαν πως είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν το διάστημα από την 25η ως την 29η Ιουλίου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής είναι ±4%.

Η Κλίντον έγινε την Πέμπτη η πρώτη γυναίκα υποψήφια ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα για την προεδρία των ΗΠΑ στην αμερικανική ιστορία. Στην σημαντικότερη ομιλία της τα 25 χρόνια που βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, η 68χρονη Κλίντον προσπάθησε να προβάλει τον εαυτό της σαν μια σταθερή και ισχυρή ηγέτιδα, αντιπαραβάλλοντας αυτή την εικόνα της με το θυελλώδες και επικίνδυνο ταμπεραμέντο του Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο 70χρονος μεγιστάνας των ακινήτων που δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε οποιοδήποτε αξίωμα, ανταπέδωσε με μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην οποία υποστήριξε πως η Κλίντον «οραματίζεται ένα κόσμο χωρίς σύνορα, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά ισχύ, δεν βρίσκουν δουλειά, δεν έχουν ασφάλεια». Και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονταν καθ' οδόν χθες στο πλαίσιο των προεκλογικών τους εκστρατειών, καθώς η μάχη αναμένεται εξαιρετικά σκληρή ως τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.