ΥΓΕΙΑ

Τα πολλαπλά οφέλη τους

Δύο μυρωδικά με ισχυρή αντικαρκινική δράση

Δύο μυρωδικά που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην ελληνική κουζίνα παρέχουν ισχυρή προστασία ενάντια στον καρκίνο όταν τα συστατικά τους δρουν συνδυαστικά, διαπίστωσαν ερευνητές από τη Ρωσία.
mirodika

Τα οφέλη τους για την υγεία είναι πολλαπλά και διαπιστωμένα, από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την προστασία της όρασης μέχρι την ενδυνάμωση των οστών. Τώρα, στην ήδη μακρά λίστα των ευεργετικών τους ιδιοτήτων έρχεται να προστεθεί και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, χημικές ουσίες που βρίσκονται στον μαϊντανό και τον άνηθο αποτρέπουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, αφού όταν συνδυάζονται σχηματίζουν μια σύνθετη ουσία (glaziovianin A) με γνωστή αντικαρκινική δράση.

Η ίδια ουσία αντλείται από τα φύλλα του δέντρου Ateleia glazioviana Baill, το οποίο ευδοκιμεί στη Βραζιλία, και έχει αντιμιτωτική δράση, δηλαδή εμποδίζει τη διαίρεση των κυττάρων (μίτωση) ώστε να μην εξελιχθούν σε καρκινικά.

Ο καθηγητής Alexander Kiselyov από το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας και ένας εκ των μελών της ερευνητικής ομάδας αναφέρει πως η ανάπτυξη της νέας μεθόδου παραγωγής της σύνθετης ουσίας από φυσικές πηγές μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή καλύτερων φαρμάκων ενάντια στον καρκίνο.

Πηγές: Journal of Natural Products, onmed

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.